Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lempäälän kunnan rohkea ratkaisu: yksinkertaisella strategialla tulosta

Lempäälän kunta

Lempäälän kunnan rohkea ratkaisu: yksinkertaisella strategialla tulosta

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2016 klo 06:00
Julkaisija: Lempäälän kunta

Vallalla on ollut ajatustapa, jonka mukaan kunnissa muutokset tapahtuvat hitaasti ja strategiat eivät näy arjessa. Lempäälän kunnassa ollaan asiasta kuitenkin eri mieltä.

Lempäälän kunta haluaa olla rohkea edelläkävijä strategiatyössä. Helppoa tietä strategian tunnettuuteen koko organisaation tasolla ei ole, mutta Lempäälässä päätettiin uskaltaa kokeilla uusia tapoja. Uskallus kannatti - muutos näkyy jo nyt.

Lempäälän kunnassa on jo pitkään ajateltu, että organisaation yhteisen suunnan luominen on tärkeää. Tätä on pyritty toteuttamaan monen muun tavoin perinteisellä strategian jalkauttamisen mallilla. Perinteinen strategia ei tuntunut kuitenkaan selkeästi ohjaavan yhteistä työtä samoihin päämääriin, kertoo kunnanjohtaja Heidi Rämö. Yhteistä toimintatapaa alettiin luoda uudella tavalla - strategisia viestejä yksinkertaistettiin ja muutosta alkoi tapahtua heti ja uusi toimintatapa näkyy jo tuloksissa. 

Henkilöstöllemme järjestettiin kehittämistilaisuuksia kevään aikana, joissa luotiin yhteistä ymmärrystä uudesta toimintavasta ja tavoitteista, kertoo henkilöstöjohtaja Auli Nevantie. Yhdessä tekemisen meininki on kohentunut silmin nähden ja henkilöstö on alkanut miettiä, miten asioita voisi omassa työssä kehittää ja tehdä fiksummin, Nevantie lisää. Selvä kohentuminen näkyy myös taloudellisessa tuloksessa, joka on huimasti parempi kuin viime vuonna tähän aikaan, kunnanjohtaja Rämö toteaa.

Lempäälän kunta on osallistunuti Vaasan Ylipoistolle tehtyyn, strategian tunnettuuteen liittyvään väitöskirjatutkimukseen talvella ja seurantatutkimus toteutettiin toukokuun lopulla. Aiemmin vain murto-osa henkilöstöstä osasi nimetä kunnan vision tai strategiset päämäärät. Otimme onkeemme tuloksista ja päätimme tehdä asialle jotain, kertoo kunnanjohtaja Rämö. Ongelmana oli, että painopisteitä oli liikaa, eikä niitä kaikkia ollut mahdollista sisäistää osaksi omaa työtä. Kun viestejä yksinkertaistettiin Kissconsulting ja tutkijan ohjastuksella, seurantatutkimuksessa havaittiin huimaa kehitystä: nyt johto ja esimiehet tuntevat strategian, jota ovat viemässä läpi ja kertovat siitä yhteisellä tavalla. Lisäksi noin puolet työntekijöistä tuntee strategian hyvin. Työ on vielä kesken, ja työtä jatketaan vielä aktiivisesti. Tavoitteena oli 100% tunnettuus.

Toistaiseksi tulokset ovat kuitenkin ovat selkeästi paremmat kuin yleensä, toteaa tutkimuksen tekijä Kissconsulting Oyn toimitusjohtaja Maarika Maury. Yleisesti tulokset ovat vain noin prosentin luokkaa.   

Määrittelimme ainoastaan kolme yhteistä arvoa ja strategisia painopisteitä on kaksi. Tämä on selvästi sen laajuinen strategia, joka on mahdollsta muistaa ja aidosti  noudattaa arkityössä. Olen todella tyytyväinen siihen, että näemme konkreettista muutosta arjen työn tasolla. Panostaminen yhteisten tavoitteiden tunnistamiseen koko organisaatiossa selvästi tuottaa tulosta, kunnanjohtaja Heidi Rämö iloitsee.

Lisätietoa:

Kunnanjohtaja Heidi Rämö, 0401337803, heidi.ramo@lempaala.fi

Tutkija ja strategiakirkastaja Maarika Maury 050-5900412, maarika@kissconsulting.fi

Lempäälä on Pirkamaalainen kunta, joka on tunnettu parhaasta asukkaiden tyytyväisyydestä. Lempäälä on vahvan ideakulttuurin ja keskinäisen yhteistyön kunta. Lupaa tehdä ja toteuttaa asioita korostetaan Lempäälässä.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs