Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Leipuri-kondiittorien SM-kultaa Salpaukseen

Koulutuskeskus Salpaus

Leipuri-kondiittorien SM-kultaa Salpaukseen

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2013 klo 09:32
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat Camilla Hietanen ja Terhi Myllymäki voittivat Suomen leipuriliiton Rinkeli Grand Pix 2013 -kilpailun, joka järjestettiin lauantaina 9.2. Tampereella. Joukkueen johtajana toimi Salpauksen opettaja Matti Storlöpare. Rinkeli Grand Prix on ammattioppilaitosten nuorisoasteen leipuri-kondiittoriluokkien SM-kilpailu.

Rinkeli Grand Prix -kilpailussa mitataan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Jokainen joukkue valmistaa pakollisen ja vapaavalintaisen kahvileipätuotteen sekä pakollisen ja vapaavalintaisen konditoriatuotteen. Tänä vuonna pakollinen kahvileipätuote oli korvapuusti, ja konditoriatuotteena valmistettiin kerma-kirsikkakakku äidille. Valinnaisena tuotteena Salpauksen joukkue valmisti karpaloleivoksen nimeltä Palava rakkaus sekä makean Pähkinäkuningatar-kahvileivän.

- Pakolliset tuotteet ilmoitettiin edellisenä iltana ja vapaavalintaiset saimme suunnitella etukäteen koululla, kertoo Terhi Myllymäki.

Kilpailuaikaa oli viisi tuntia, ja kilpailemassa oli yhteensä 16 joukkuetta. Toiseksi kilpailussa ylsi isäntäkoulun eli Tampereen seudun ammattiopiston joukkue ja kolmanneksi Stadin ammatti- ja aikuisopiston joukkue.

Rinkeli Grand Prix -kilpailu järjestettiin nyt 24. kerran. Kilpailun yhteistyökumppanit ovat Helsingin Mylly Oy, Leipurin Oy, Mauste-Sallinen Oy, Oy Roberts Ab ja Valio Oy. Näistä yrityksistä tulivat myös kilpailun viisi tuomaria, jotka kaikki ovat leipomoalan ammattilaisia. Kuudentena tuomarina kilpailussa toimii aina paikallisen leipomoalan yrityksen edustaja, tällä kerralla hän oli Heikki Jänne Linkosuo Oy:stä.

Suomen leipuriliiton tiedote

Lisätietoja:
opettaja Matti Storlöpare, puh. 044 708 0669
Koulutuskeskus Salpaus

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs