Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lastentarhanopettajien lisäkoulutus käynnistyy Oulussa syksyllä 2012

Oulun yliopisto

Lastentarhanopettajien lisäkoulutus käynnistyy Oulussa syksyllä 2012

Tiedote.
Julkaistu: 25.06.2012 klo 12:59
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa käynnistyy syksyllä 2012 kaksivuotinen lastentarhanopettajien lisäkoulutus. Koulutus toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä lisärahoituksella.

Pätevistä lastentarhanopettajista on suuri pula ympäri Suomen. Etelä-Suomessa tilanne on jo vakava. Pätevien lastentarhanopettajien puute tulee näkymään tulevaisuudessa yhä voimakkaammin myös Pohjois-Suomessa. Esimerkiksi Oulun kaupungissa päteviä sijaisia on vaikea löytää. Oulun yliopiston varhaiskasvatuksen koulutuksessa opiskelevia kysytään töihin opintojen ollessa vielä kesken. Pohjoisissa kunnissa voi olla haasteellista löytää nimenomaan yliopistollisen koulutuksen saaneita lastentarhanopettajia.

Eduskunta ja sitä kautta opetus- ja kulttuuriministeriö ovat reagoineet tilanteeseen jakamalla yli puolitoista miljoonaa euroa yliopistollisten lastentarhanopettajien lisäkouluttamiseen. Oulun yliopisto on yksi rahoituksen saaneista.

Syksyllä 2012 alkavaan lastentarhanopettajien nopeutettuun lisäkoulutukseen otetaan 20 opiskelijaa. Heillä odotetaan olevan taustalla kasvatusalan yliopistollisia opintoja mutta ei lastentarhanopettajan kelpoisuutta. Koulutuksen käyneet valmistuvat kasvatustieteiden kandidaateiksi, ja tutkinto sisältää lastentarhanopettajan kelpoisuuden. Haku koulutukseen on elo-syyskuun vaihteessa.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakuun liittyvistä asioista elokuussa Internet-sivuilta: http://www.oulu.fi/ktk/

 

Lisätietoja:
Paula Loukkola, suunnittelija, lastentarhanopettajien lisäkoulutus, Oulun yliopisto, varhaiskasvatuksen koulutus, paula.loukkola@oulu.fi, p. 0294 48 3654

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs