Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto toivottavat uudet opiskelijat tervetulleiksi Lappeenrantaan

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto toivottavat uudet opiskelijat tervetulleiksi Lappeenrantaan

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 10:34
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto sekä lukuisat yhteistyökumppanit toivottavat uudet opiskelijat tervetulleeksi Lappeenrantaan Jet Lag Off – Lappeenranta On -tapahtumalla Kehruuhuoneella 31.8. alkaen klo 13.00. Ohjelmassa on yllätysesiintyjiä, opiskelijatarjouksia ja vinkkejä siitä, mitä palveluita kaupungistamme löytyy tai mitä täällä on mahdollista harrastaa. 

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja se sai erittäin hyvän vastaanoton. Kehruuhuoneelle saapui lähes 500 opiskelijaa. Nyt toista kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen alueen eri toimijoita kertomaan palveluistaan ja antamaan vinkkejä opiskelijoita kiinnostavista asioista. 

Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivu kokee tärkeäksi uusien opiskelijoiden huomioimisen heti heidän saavuttuaan paikkakunnalle.

– Lappeenrannan kaupunki haluaa sitouttaa opiskelijat kaupunkiin ja tuoda heidät lähemmäksi lappeenrantalaisuutta ja kiinteäksi osaksi yhteisöämme. Haluamme tehdä kiinnittymisen uuteen ympäristöön ja erilaisiin tilanteisiin opiskelijoille helpommaksi. Jet Lag -tapahtuma on yksi toimenpiteistä tämän tavoitteen saavuttamiseksi, sanoo Kujansivu. 

Etelä-Karjalan liiton maakuntasuunnittelija Anu Talka toteaa tavoitteena olevan, että entistä useampi opiskelija löytäisi Etelä-Karjalasta opiskelujen jälkeen kodin ja toimeentulon, jolloin he jäisivät vahvistamaan eteläkarjalaista osaamista ja yhteisöä.

– Ensisijaisesti valmistuvat nuoret tarvitsevat tietysti työtä, mutta myös sillä, miten he ovat kotiutuneet maakuntaan, on iso merkitys. Tässä kotiutumisessa lämmin vastaanotto on hyvä alku. Jet Lag -tapahtuma on karjalaista vieraanvaraisuutta. Toivottavasti sama sydämellinen meininki jatkuu opiskelijoiden ja eteläkarjalaisten kohtaamisissa kautta linjan. 

Tapahtumaa on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kaupungin, Etelä-Karjalan liiton, LTKY:n, SAIKOn, Lappeenrannan Nuorkauppakamarin, NitroID:n, Hito Hyvä:n ja Kehruuhuoneen kanssa. Keskeisinä yhteistyökumppaneina edellä mainittujen lisäksi ovat Saimaan Talous ja Tieto Oy, Eekoo, Savonlinja ja SaiPa. 

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään tietoisesti samana päivänä Lappeenrannan kaupungin Avointen ovien päivän kanssa.

– Näin haluamme antaa opiskelijoille samalla mahdollisuuden tutustua kaupungin palveluihin laajemminkin ja käydä vaikka uimahallissa ilmaiseksi, mainitsee Kujansivu.  

 

Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupunki
viestintäjohtaja Alina Kujansivu
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Etelä-Karjalan liitto
maakuntasuunnittelija Anu Talka
anu.talka@ekarjala.fi

 

Video vuoden 2015 Jet Lag -tapahtumasta

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs