Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lapin ammattikorkeakoulu sai lisäpaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen

Lapin AMK

Lapin ammattikorkeakoulu sai lisäpaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2014 klo 13:02
Julkaisija: Lapin AMK

http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2014/05/hakijasuman_purku.html

Perjantaina 16.5. Opetus- ja Kulttuuriministeriön julkistaman päätöksen mukaan Lapin AMK saa lisäpaikkoja sairaanhoitajakoulutuksen 30 vuodelle 2014 (haettu määrä 30) ja 20 vuodelle 2015 (haettu määrä 30). Lisäpaikkojen kohdentamisen taustalla on Lapin terveydenhuollon työvoimatarpeen voimakas vuosittainen kasvu.

Lapin työvoiman ja osaamistarpeiden muutoksia selvittävän raportin* mukaan sairaanhoitajien työvoimatarve kasvaa Lapin kunnissa ja kuntayhtymissä nykyisestä 80 sairaanhoitajasta reiluun 100 hoitajaan vuosittain. Selvityksen mukaan vuoteen 2025 mennessä Lapin sairaanhoitajista eläköityy 39% ja osastonhoitajista 70%.

Vuonna 2014 lisäaloituspaikkoihin valitaan opiskelijat kevään yhteishaussa sairaanhoitajakoulutukseen hakeneiden joukosta. Koulutuspaikkojen jakautumisesta Kemiin ja Rovaniemelle ei ole vielä tehty päätöstä. Vuoden 2015 lisäpaikat ovat normaalisti mukana yhteishaussa.

Lisäksi Metropolia sai vuodelle 2015 lisäpaikkoja bioanalyytikkokoulutukseen (30 aloituspaikkaa) ja röntgenhoitajakoulutukseen (30 aloituspaikkaa) toteutettavaksi yhteistyössä Lapin AMKin, Kajaanin AMKin sekä Centrian kanssa. Röntgenhoitajakoulutuksessa mukana on myös Saimia. Koulutuksissa tutkinnon antaja on Metropolia, mutta koulutukset palvelevat yhteistyökorkeakoulujen alueellisia tarpeita. Tarkempi aloituspaikkajako sekä opintojen toteutukseen liittyvät käytännön asiat sovitaan myöhemmin.

Korkeakoulujen hakijasuman purkamiseksi lisäaloituspaikkoja jaettiin 3000, joista yliopistoihin tulee yhteensä 1 507 ja ammattikorkeakouluihin 1 493 uutta aloituspaikkaa. Lisäysten kohdentamisesta päätettiin korkeakoulujen hakemusten perusteella. Ammattikorkeakoulusektorin lisäyksistä lähes 80 prosenttia kohdentuu sosiaali- ja terveysalalle, jolla on sekä työvoimatarvetta että hakijapainetta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote: http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2014/05/hakijasuman_purku.html

*Lapin Ely-keskuksen raportteja 79/2012

 

Lapin ammattikorkeakoulu on Euroopan unionin pohjoisin ammattikorkeakoulu. Sijainti on meille mahdollisuus erikoistua: vahvuutemme on arktinen olosuhdeosaaminen. Hyödynnämme pohjoisen tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassammekin. Toimipaikkamme sijaitsevat Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs