Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Langattoman teknologian uudet liiketoimintamahdollisuudet tapetilla Ylivieskassa

Centria-ammattikorkeakoulu

Langattoman teknologian uudet liiketoimintamahdollisuudet tapetilla Ylivieskassa

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2013 klo 09:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Kaksipäiväinen tieto- ja viestintäteknologian kansainvälinen WAMS-seminaari järjestetään Ylivieskassa 8.-9.10.2013. Seminaari kokoaa yhteen teollisuuden ja tutkimuslaitosten edustajia Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Yhdysvalloista. Erityisteemana seminaarissa on tänä vuonna langattoman teknologian uudet liiketoimintamahdollisuudet. Kahden päivän aikana kuullaan yli 20 esitystä, joista kuusi on ulkomaalaisten tutkimuslaitosten tai yritysten puheenvuoroja. Seminaariin odotetaan yli sataa osanottajaa.

Centria ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitysjohtaja Vesa Martinkauppi kertoo, että seminaarin esityksissä painottuvat langattomien tiedonsiirtoratkaisujen lisäksi innovaatiot käytännössä, tuotteiden vieminen kansainvälisille markkinoille sekä kestävän kehityksen mukaiset langattoman tiedonsiirron teolliset sovellukset.

- Yhteistyö suomalaisten ja ulkomaalaisten kumppaneiden kanssa on Centrian ja Oulun Eteläisen instituutin avain korkeatasoisen tutkimus- ja kehitystyön tekemiseen. Seminaarin tarkoituksena on esitellä alueella olevaa osaamista yhteistyökumppaneille ja yrityksille sekä tarjota näille verkottumismahdollisuuksia, Martinkauppi sanoo.

Yksi seminaarissa käsiteltävistä teemoista on liikenne, johon liittyvää tutkimusta Centriassa on tehty jo useamman hankkeen voimin. Seminaarissa puhuva Tallinnan teknisen ammattikorkeakoulun autotekniikan yliopettaja Sven Andresen kertoo, että Viron valtiolla on erityinen ohjelma, joka tukee sähköauton hankintaa rahallisesti.

- Viro on rakentanut maanlaajuisen pikalatausverkoston helpottamaan sähköautoilijoita. Sosiaaliministeriön hallinnassa on yli 500 sähköautoa, ja tällä tavoin valtio kerää kokemuksia sähköautoilusta. Autoista toimitetaan käyttötietoa langattomasti ministeriön tietojärjestelmään, Andersen kertoo.

Naapurimaassa myös matkapuhelinsovellukset auttavat löytämään lähimmän vapaan latauspisteen sekä avaamaan ja lukitsemaan vuokrattavien sähköautojen ovet. Infotripla Oy:n kehitysjohtaja Juha Laakson mukaan liikenteestä kerätään tällä hetkellä valtavasti sellaista tietoa, jota ilman langattomia antureita ei olisi mahdollista kerätä.

- Yhtenä tiedonkeruun tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen tarjoamalla ajantasaista liikennetietoa oikeiden tahojen käyttöön, Laakso täsmentää.

WAMS-seminaarin järjestävät yhteistyössä Centria ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutti. Seminaaria rahoittavat Kerttu Saalasti -säätiö, Ylivieskan kaupunki. Tutkimus-, kehitys ja innovaatiohankkeiden välityksellä seminaaria tukevat Tekes, Euroopan aluekehitysrahasto, Interreg IVA Pohjoinen -ohjelma, Pohjois-Pohjanmaan liitto, sekä Ylivieskan, Nivala-Haapajärven ja Haapaveden-Siikalatvan seutukunnat.

Lisätietoja:  
Tutkimus- ja kehitysjohtaja Vesa Martinkauppi, vesa.martinkauppi@centria.fi, puh. 044 4492 707
Lehtori Joni Jämsä, joni.jamsa@centria.fi, puh. 044 4492 524
Projektisuunnittelija Tellervo Kivistö, tellervo.kivista@centria.fi, puh. 040  729 9934

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs