Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » LAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2014 klo 13:48
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Kevään yhteishaku syksyllä 2014 alkavaan ammattikorkeakoulutukseen on päättynyt. Lahden ammattikorkeakouluun nuorten yhteishaussa haki kaikkiaan 7052 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 2454. Aloituspaikkoja on 629 eli keskimäärin jokaista paikkaa tavoitteli 3,9 ensisijaista hakijaa. Valtakunnallisesti tarkasteltuna Lahden ammattikorkeakoulun vetovoima on parantunut viime vuodesta.

Lahden ammattikorkeakouluun saattoi hakea opiskelemaan kevään yhteishaussa liiketaloutta, muotoilua, viestintää, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa ja ympäristöalaa

Sosiaali- ja terveysala vetovoimaisin

- Sosiaali- ja terveysalalla hakijoita oli enemmän kuin viime vuonna, etenkin sairaanhoitajakoulutuksessa hakijamäärät kasvoivat selvästi. Edelleen vetovoimaisin koulutuksemme oli fysioterapeuttikoulutus, siellä ensisijaisia hakijoita oli yli 9 aloituspaikkaa kohden, kertoo opintoasiainjohtaja Eija Lantta. 

Toiseksi eniten hakijoita oli media-alan koulutukseen, jossa yhtä paikkaa tavoitteli 8,10 opiskelijaa. Kolmanneksi eniten hakijoita oli sairaanhoitajakoulutukseen, johon haki 6,30 opiskelijaa paikkaa kohden.

Myös aikuisten koulutukset olivat Lahden ammattikorkeakoulun hakijoiden suosiossa. Tänä vuonna kutakin aloituspaikkaa kohden oli 6,43 ensisijaista hakijaa. Aikuisten aloituspaikkoja oli yhteishaussa 180. Eniten hakijoita aikuispuolella oli sosionomikoulutukseen, jossa yhtä paikkaa kohden oli yli 11 ensisijaista hakijaa.

Lahden ammattikorkeakoulussa opiskelee yhteensä yli 5000 opiskelijaa.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu
opintoasiainjohtaja Eija Lantta
puh. 050 502 0684 tai eija.lantta[@]lamk.fi

rehtori Outi Kallioinen
puh. 044 708 1400 tai outi.kallioinen[@]lamk.fi  

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs