Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lamkin opiskelijoille kaksi palkintoa opinnäytetyökisassa

Lahden ammattikorkeakoulu

Lamkin opiskelijoille kaksi palkintoa opinnäytetyökisassa

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2012 klo 07:45
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat olivat voitokkaita valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen Thesis-opinnäytetyökilpailussa.

Tietotekniikan koulutusohjelmasta valmistuneen insinööri Tuomas Terhon opinnäytetyö palkittiin tekniikan ja liikenteen alan sarjassa, ja muotoilijaksi valmistunut Sari Lehto palkittiin kulttuurialan sarjassa.

Tietotekniikan koulutusohjelman opinnäytetyö palkittiin jo neljättä kertaa sitten vuoden 2005.

Terho teki opinnäytetyönsä laiteohjauskirjaston säieturvallisuudesta. Palkintoraati kuvaa arviossaan, että tekijä osoitti työssään kypsää insinööriyttä: otti vaikean projektin hallintaan, perehtyi taustateoriaan ja yhdisti sen kypsällä tavalla omaan ohjelmointiosaamiseensa.

Arviointiraadin mukaan lopputuloksena syntyi ohjelmistotuote, jolla toimeksiantaja parantaa oleellisesti kilpailukykyään ja jolla myös toimeksiantajien asiakkaiden tuottavuus paranee. Työ toimii myös kelpo esimerkkinä kaikille ohjelmistotekniikan opinnäytetyön tekijöille siitä, minkälainen ohjelmointityön kirjallinen osuus parhaimmillaan on.

Hieno visuaalisuus puhutti

Aikuisopiskelija Sari Lehto teki opinnäytetyössään perusparannussuunnitelman Helsingin Olympiastadionin Stadion Hosteliin. Palkintoraati kuvaa hänen työnsä toteutusta kauniiksi ja visuaaliselle kerronnalle rakentuvaksi: tekijä esittelee visuaalisin keinoin työn tavoitteita ja perustelee tekemiään ratkaisuja.

Raadin mukaan työelämälähtöisyys toteutuu hienosti Lehdon työssä ja tavoitteet ovat selkeät ja laajan aiheen rajaus tietoinen. Lopputuloksessa välittyy tausta-aineiston prosessointi. Taustatyö liittyy saumattomasti suunnitteluprosessiin. Kohteen tyyli ja tunnelma on tavoitettu tekemällä aidosti uusi tila historialliseen ympäristöön. Tilasuunnittelun ihmislähtöisten tausta-ajatusten purkaminen olisi oiva lisä työhön.

– Taso oli tämän vuoden kisatöissä hyvin korkea. Lähetimme Lamkista kisaan viisi työtä, joista kaksi palkittiin, mikä oli hieno suoritus, kertoo lehtori Elina Rantapuska Muotoilu- ja taideinstituutista. Rantapuska kuuluu myös Thesis-kilpailun johtoryhmään.

Rantapuskan mukaan kisassa palkituksi tulivat Muotoilu- ja taideinstutuutin painotukset: vahva visuaalisuus ja suunnitteluprosessin tekeminen näkyväksi.

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa Thesis-opinnäytetyökilpailussa palkittiin 20 opinnäytetyötä 1 000 euron stipendeillä. Kilpailuun osallistui yhteensä 180 opinnäytetyötä.

Ammattikorkeakouluissa suoritetaan vuosittain yli 20 000 tutkintoa, joihin jokaiseen kuuluu opinnäytetyö. Kilpailuun osallistui sekä ammattikorkeakoulututkinnon että ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetöitä.

Kilpailun järjestää Oulun seudun ammattikorkeakoulu yhteistyössä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n kanssa. Kisa juhlii tänä vuonna 20-vuotista historiaansa.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu

ohjelmistotekniikan yliopettaja Matti Wélin puh. 050 384 3932 tai matti.welin@lamk.fi

lehtori Tom Johansson puh. 044 708 0002 tai lehtori Elina Rantapuska puh. 050 502 0650 tai lehtori Maarit Keto puh. 050 526 5894

kuvaukset opinnäytetöistä: http://www.oamk.fi/thesis/ 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs