Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » LAMKin opinnäyte: Mentorointi tukee terveydenhuollon lähijohtajan työtä

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMKin opinnäyte: Mentorointi tukee terveydenhuollon lähijohtajan työtä

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2012 klo 10:14
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimen osastonhoitajille on luotu mentorointimalli syksyllä 2012. Mentorointimallin kehittämisen lähtökohtana olivat työelämän tarpeet. 

- Mentorointi on yksi johtamisen väline ja sillä voidaan kehittää johtamisosaamista. Mentorointi mahdollistaa lähijohtajille voimaantumisen kokemuksen vahvistamalla lähijohtajan luottamusta omiin johtamiskykyihinsä, kertovat Hanna Lokka ja Tiina Lehtinen.

Lokka ja Lehtinen ovat Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoita, jotka kehittivät mentorointimallin opinäytetyönään osana sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen opintojaan (ylempi AMK –tutkinto).

Kehittämistoimintaan osallistui viisi Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimen osastonhoitajaa, jotka työskentelevät lähijohtajina Lahden kaupungin sairaalassa ja avoterveydenhuollossa.

- Mentorointimallin tavoitteena on jakaa mentoroinnin avulla kokeneen osastonhoitajan osaaminen, kokemus ja ammatillinen tuki uudelle osastonhoitajalle, Lehtinen ja Lokka sanovat.

Hiljaisen tiedon jakamiseen, jopa kilpailutekijäksi rekryissä

Heidän mukaansa yksi mentoroinnin hyödyistä on uusien ja erilaisten näkökulmien muodostuminen, jonka avulla lähijohtaja pystyy käsittelemään johtamisen haasteita ja mahdollisuuksia.

- Sitä voidaan hyödyntää hiljaisen tiedon siirtämisessä kokeneilta työntekijöiltä uusille aloittaville osastonhoitajille. Johtamisen laaja-alaisuuden vuoksi osastonhoitajat kokevat oman työnsä kehittämisen tarpeellisena. Mentorointi voidaan sisällyttää perehdytysohjelman osaksi ja se voi olla organisaation kilpailutekijä henkilöstön rekrytoinnissa, naiset sanovat.

Mentorointimalli hyödyksi kaikille toimialoille

Mentorointimalli pohjautuu Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimen strategiaan, jonka taustalla ovat sosiaali- ja terveystoimen lait, asetukset ja visio.

- Mentorointi aloitetaan tekemällä mentorointisopimus, joka sisältää suunnitelman, dokumentoinnin, arvioinnin sekä palautekeskustelun. Mentorointisuhdetta kuvaa kahdenkeskisyys, luottamuksellisuus, vapaaehtoisuus, tavoitteellisuus, sitoutuneisuus ja kollegiaalisuus.

Opinnäytteen tekijöiden mukaan mentorointimallia voidaan soveltaa myös terveydenhuollon muille toimialueille tai jopa hallintorajat ylittävänä koko kaupungin mentorointimallina.

Lisätietoja

terveydenhoitaja Tiina Lehtinen, puh. 044 559 9121 tai tiina.lehtinen[@]lahti.fi
opettaja Hanna Lokka, puh. 050 536 8108 tai hanna.lokka[@]salpaus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs