Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lamkin opinnäyte: Lapset ideoivat palautevihon perhetyöhön

Lahden ammattikorkeakoulu

Lamkin opinnäyte: Lapset ideoivat palautevihon perhetyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2012 klo 10:43
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Avohuollon perhetyön piirissä olevien perheiden lapset ovat parhaita asiantuntijoita kertomaan siitä, minkälaista perhetyö on heidän näkökulmastaan.

- Siksi on tärkeää kysyä palautetta perhetyöstä juuri lapsilta. Lapset, jotka ovat olleet perhetyön asiakkaita, ovat perhetyön palvelun parantajia, kertoo opinnäytetyön tekijä Päivi Sivonen.

Lahden ammattikorkeakouluun valmistuneessa ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä palvelun parantajina nähdään perhetyön piirissä olleet kouluikäiset lapset.

- Lapset ovat oman elämänsä parhaita asiantuntijoita ja he ovat yhteiskuntamme jäseniä – kuntalaisia ja kansalaisia. Kouluikäisillä on paljon arvokasta tietoa arkiympäristöistään erilaisten yhteisöiden jäseninä ja palveluiden käyttäjinä, Sivonen sanoo.

Lapsiystävällinen palautevihko lopputuloksena

Kehittämishankkeen tarkoituksena oli lisätä lapsen osallisuutta avohuollon perhetyössä. Yhtenä osallisuuden lisäämisen keinona on nähdä lapsi asiakkaana perhetyön piirissä.

- Kehittämishankkeen tavoitteena oli valmistaa lapsiystävällinen palautetapa avohuollon perhetyöhön.

Kehittämishankkeen tärkeimpinä tiedontuottajina olivat lapset, joiden mielipiteitä palautteen sisältöön ja tapaan kerättiin toiminnallisilla menetelmillä ideointi-illoissa. Kehittämishankkeeni tuotoksena syntyi lapsi ystävällinen palautevihko avohuollon perhetyöhön.

- Lasten ideoima palautetapa parantaa perhetyön palvelua konkreettisella tuotoksella, mutta myös sen käyttöönotto parantaa mahdollisesti perhetyön sisältöä, Sivonen summaa.

Lisätietoja
sosinomi YAMK Päivi Sivonen
paivi.sivonen[@]phnet.fi tai 050 524 2928

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs