Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » LAMKin Muotoiluinstituutti esittäytyy kokeellisen muotoilun tapahtumassa Berliinissä 5. - 9.6.

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMKin Muotoiluinstituutti esittäytyy kokeellisen muotoilun tapahtumassa Berliinissä 5. - 9.6.

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2013 klo 08:26
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Yhteisöllisyys, kokeellisuus ja risteyskohdat ovat avainsanoja Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin esittäytyessä Berliinin DMY International Design 2013 -festivaaleilla 5. - 9.6.2013.

– Näyttelykokonaisuuden nimi, Junction eli risteyskohta, kuvaa hyvin sitä, mikä on meille Muotoiluinstituutissa tärkeää. Opiskelu on yhteisöllistä, tämä on meille risteyskohta elämässä ja opintojen jälkeen lähdemme uusille teille muotoilijoina, työryhmässä mukana oleva opiskelija Ida Thompson Coon kertoo.

Yksi kokeellisimmista muotoiluideoista on koru, joka syntyy tapahtuman aikana iduista kasvattamalla. Kasvua voi seurata koko ajan, ja käytön jälkeen koru hävitetään kompostoimalla. Opiskelijat toivovat, että osallistavat työpajat jättävät pelkkää näyttelyä paremman muistijäljen kävijöihin.

Muotoiluinstituutilla on näyttelyosaston ja työpajojen lisäksi tapahtumassa kolme puheenvuoroa, joissa kerrotaan käytännönläheisestä opiskelusta Lahdessa ja esitellään videoina erilaisia tuoteprojekteja.

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista on valmistunut tunnettuja muotoilija ja viestinnän ammattilaisia, jotka ovat vaikuttaneet merkittävällä tavalla suomalaiseen muotoiluosaamiseen ja kulttuuriin.

Muotoiluinstituutin päävastuualueina ovat viestinnän ja muotoilun koulutusohjelmat. Koulutusohjelmien perusta on visuaalisissa taiteissa ja humanistisissa tieteissä. Tavoitteena on kouluttaa yhteiskunnan ja elinkeinoelämän palvelukseen ammattilaisia, jotka osaavat antaa silmin havaittavan ja käsin kosketeltavan muodon ja merkityksen ihmisen tarvitsemille esineille, viesteille ja palveluille.

Muotoiluinstituutissa voi opiskella ajoneuvomuotoilua, korumuotoilua, muoti- ja vaatetussuunnittelua, pakkausmuotoilua, sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua, teollista muotoilua, graafista suunnittelua, multimediatuotantoa ja valokuvausta.

Muotoiluinstituutti osallistuu DMY-muotoilutapahtumaan osana WDC Helsinki2012 -designpääkaupunkivuoden yhteistyötä. Muotoiluinstituutti on saanut näyttelykustannuksiin tukea Päijät-Hämeen liiton rahoittamasta WDC2012 Lahti EAKR -hankkeesta.

Lisätietoja

projektisuunnittelija, TAM Anne Hyvärinen, 044 708 1397, anne.hyvarinen@lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs