Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » LAMK vahvasti mukana Salpausselän esikisoissa

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMK vahvasti mukana Salpausselän esikisoissa

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2016 klo 10:42
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Helmikuun 19.–21. päivä Lahdessa järjestetään perinteinen maailmancupin osakilpailu. Tänä vuonna tapahtuma toimii esikisoina vuoden 2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuille. Lahden ammattikorkeakoulu on vahvasti mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa molempia tapahtumia monialaisten projektien avulla. Jo pelkästään Salpausselän MM-esikisoissa on yli 250 LAMKilaista toimimassa eri tehtävissä.

Kisojen oheisohjelman suunnittelusta ja koordinoinnista vastaa ohjelmapäällikköMarjo Leppä. Hänellä on 100 hengen tiimi avustamassa monissa eri käytännönjärjestelyissä.

Testialusta MM-kisoille

Salpausselän MM-esikisat toimivat myös testialustana 2017 MM-kisoille. Miika Isoranta ja Ville-Petteri Rusanen kulkevat kisaviikonloppuna tapahtuma-aluetta ympäri GoPro – kameroiden kanssa kuvaten päivien tapahtumia.

- Tätä havainnointia käytetään apuna sitten kun suunnitellaan varsinaisia MM-kisoja. Tarkoitus on selvittää mikä toimii, mikä ei ja mitä pitää parantaa, Ville-Petteri kertoo.

Opinnäytetyönsä kisoille tekevä Anna Zhuravleva puolestaan keskittyy venäläisiin asiakkaisiin. Hän pitää huolta, että asiakkaat viihtyvät ja kertoo heille ensi vuoden MM-kisoista. Tarkoituksena on kasvattaa tulevien kisojen tietoisuutta myös Venäjän markkinoilla ja saada mahdollisimman paljon kävijöitä sieltä.

Kisakaveri tuo tasa-arvoa tapahtumiin

Tänä vuonna Salpausselän MM-esikisoissa on ensimmäistä kertaa mahdollista saada kisakaveri avustamaan päivän ajaksi. Kisakaveri NY tarjoaa henkilökohtaista avustuspalvelua vanhuksille ja liikuntarajoitteisille erilaisiin kisatapahtumiin Lahden seudulla.

- Halusimme kehittää palvelun, joka parantaa ihmisten tasa-arvoista mahdollisuutta osallistua urheilutapahtumiin liikuntarajoitteesta, ystävien määrästä tai omasta rohkeudesta riippumatta, kertovat Kisakaveri NY:n perustajat Jasmiina Voutilainen ja Niina Sipilä.

Ympäristöohjelma on mukana kaikessa

Kisojen ympäristöpäällikkönä toimiva Maarit Virtanen vastaa ympäristöohjelmasta ja sen toteuttamisesta.

- Toimenkuvani vaihtelee eri tahojen kanssa tehtävän yhteistyön suunnittelusta ja toteutuksesta ympäristöohjelman kokoamiseen ja ihan käytännön hommiin. Eli kohta pääsen kiinnittelemään niitä jäteuolto-opasteita ja viemään roskiksia paikoilleen, Maarit naurahtaa.

Kisoille haetaan Ekokompassi tapahtuma-ympäristösertifikaattia ja ympäristöohjelman auditointi tapahtuu kisaperjantaina.

Hiihtokisojen hyvä fiilis

Opiskelijat odottavat kisaviikonloppua jo innolla. Itse kilpailujen lisäksi yleinen tunnelma on syy, miksi monet lähtevät seuraamaan kisoja paikanpäälle.

- Itse en ole ikinä ollut missään hiihtokilpailuissa ja lahtelaiset kehuu Salppurin kisoja aika paljon. Siksi mä ainakin odotan eniten sitä tunnelmaa siellä, Ville-Petteri kertoo.

Lisätietoja:

Heidi Freundlich
heidi.freundlich[@]lamk.fi 
044 708 1708

Lue lisää MM-esikisoista täältä:http://www.lahtiskigames.com/
Tutustu 2017 MM-kisoihin täällä:http://www.lahti2017.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs