Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » LAMK solmi merkittävän yhteistyösopimuksen Intiaan

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMK solmi merkittävän yhteistyösopimuksen Intiaan

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 16:38
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK) on allekirjoittanut 16.10. Intian Faridabadissa stategisen yhteistyösopimuksen Manav Rachna yliopiston kanssa. Paikalla oli edustajia Lahden ammattikorkeakoulusta ja Työtehoseurasta sekä  Manav Rachna yliopiston koko ylin johto, professorit, alueen korkeita virkamiehiä ja yritysjohtajia.

- Olemme rakentaneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Paitsi, että omat edustajamme ovat olleet Intiassa myös Intiasta on käynyt täällä meillä paitsi yliopiston johtoa myös opettajia ja opiskelijoita, kertoo kehitysjohtaja Jukka Oresto Lahden ammattikorkeakoulusta.

Strategisen yhteistyösopimuksen mukaan osapuolet syventävät yhteistyötään ja antavat toisilleen erityisaseman erilaisissa yhteistyökuvioissa tilanteen ja asiayhteyden mukaan. Sopimuksen mukaan osapuolet tukevat aktiivisesti toistensa pyrkimyksiä mm seuraavissa:

  • uusien ohjelmien kehittäminen ja toteuttaminen alueilla, joissa osapuolet voivat hyödyntää toistensa vahvuuksia
  • soveltava tutkimus osapuolten painoaloilla ja/tai profiilien mukaisesti 
  • alueelliset, kansalliset ja kansainväliset kehittämishankkeet
  • toimia välittäjänä ja edistää oman alueensa yritysten yhteistyötä intialaisen/suomalaisen osapuolen kanssa

- Matka herätti ajatuksia kehittää ja toteuttaa koulutuksia niin LAMKin opiskelijoille kuin yritysten edustajille opetuksen ja oppimisen kautta. Tämä herätti innostusta, että olemme tekemässä oikeita asioita, kertoo matkalle osallistunut palvelukoordinaattori Sirpa Keminen LAMKista.

Ensimmäiset konkreettiset askeleet otetaan sopimuksen hengen mukaisesti mekatroniikassa, fysioterapiassa ja ehkä intialaiseen liiketoimintakulttuuriin ja kulttuuriin tutustumisessa.

Manav Rachna International University on vuonna 1997 perustettu n. 20 000 opiskelijan maineikas kansainvälinen yliopisto. Sillä on hyvät yhteydet mm. useisiin Aasian maihin, Australiaan ja Kanadaan. Yliopisto on erityisesti ansioitunut tekniikan, fysioterapian ja liiketalouden aloilla.

Lisätietoja
kehitysjohtaja Jukka Oresto
Lahden ammattikorkeakoulu
p. 050 305 1036

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs