Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lamk pilotoi valtakunnallisen aktiviteettireitistöjen kehittämiskoulutuksen

Lahden ammattikorkeakoulu

Lamk pilotoi valtakunnallisen aktiviteettireitistöjen kehittämiskoulutuksen

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2013 klo 08:56
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu pilotoi huhtikuussa koulutusta, jossa käsitellään ensimmäistä kertaa koko Suomessa ulkoilu- ja liikuntareitistöjen suunnittelua ja kehittämistä matkailun näkökulmasta.

Käytännössä tätä testataan Avoimen AMK:n opintojaksolla nimeltään ”Vaellus-, pyöräily- ja melontareittien suunnittelu ja toteuttaminen matkailun näkökulmasta”, jossa osallistuja saa koulutuksen reittien suunnitteluun ja oppii tekemään reitille kehittämissuunnitelman, luokituksen ja tuotekortin.

– Lahden ammattikorkeakoulu järjestää koulutuksen yhteistyössä Suomen Ladun ja Matkailun edistämiskeskuksen kanssa. Syksyllä kurssi saa jatkoa. Silloin käsitellään reittien tuotteistamista eri medioihin, kuten internetportaaliin, mobiilioppaaseen, painettuihin karttoihin sekä matkailijan että matkanjärjestäjän näkökulmasta. Kurssi toteutetaan myös valtakunnallisesti Matkailun edistämiskeskuksen kanssa ensi syksynä, projektipäällikkö Pirjo Räsänen kertoo.

Räsäsen mukaan 23—25.4. järjestettävän koulutuksen tavoitteena on saada reittien kehittämiseen uutta potkua.

– Vähällä vaivalla ja hyvällä suunnittelulla monet ulkoilureitistömme sopivat myös matkailijoiden tarpeisiin. Reittien tasoa ja saavutettavuutta halutaan kehittää käyttäjän tarpeista lähtien. Käyttäjät ovat sekä matkailijoita että paikallisia asukkaita.

Räsänen kertoo, että tällainen pilottikoulutus istuu varsin hyvin maakunnalliseen strategiaan, jossa Päijät-Häme tähtää terveysliikunnan megamaakunnaksi.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu, Outdoors Finland Etelä -hanke
projektipäällikkö Pirjo Räsänen
puh. 044 708 1242 tai pirjo.rasanen@lamk.fi

Lisätietoja Avoimen AMK:n opintojaksoista: http://www.lamk.fi/matkailu/koulutus/avoin-amk/koulutustarjonta/Sivut/default.aspx

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs