Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » LAMK on kansainvälinen ja arvopohjainen korkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMK on kansainvälinen ja arvopohjainen korkeakoulu

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 15:35
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen korkeakoulu, joka antaa sekä suomalaisille että ulkomaalaisille opiskelijoilleen valmiudet kansainväliseen ja monikulttuuriseen työelämään ja yhteiskuntaan. Yhteisössämme toimii opiskelijoita ja henkilöstöä yhteensä noin 5500.

Lahden ammattikorkeakulu on jäsenenä ja toimii aktiivisesti useissa kansainvälisissä verkostoissa. Lisäksi koulutusaloilla on omia verkostojaan ja verkostojen kautta opiskelijat ja henkilöstö seuraa alansa eurooppalaista ja kansainvälistä kehitystä. Meillä on noin 200 yhteistyökorkeakoulua.

Olemme luoneet yhteisömme arvot yhdessä opiskelijoiden, henkilöstön ja sidosryhmien kanssa. Arvopohjaiseen sopimukseemme valitsemallamme Yhdessä etsimisen iloa -arvolla, haluamme vaikuttaa aloitteellisesti tulevaisuuteen osana ympäröivää yhteiskuntaa ja verkostoja.

Otamme toiminnassamme vahvasti kantaa syrjintävapauden toteutumiseen kaikilla alueilla ja erityisesti opiskelijoiden ammatillisen kasvun ja yhteiskuntavastuullisen ammattilaisuuden tuottamisessa.

Kriisityö-projekti

Lahden ammattikorkeakoulussa on käynnistetty kriisityö-projekti, johon osallistuvat kaikki LAMKin yksiköt. Kriisityö-projektin tarkoituksena on avustaa turvapaikanhakijoita erilaisin keinoin, sekä Suomessa että heidän lähtömaassaan, esimerkiksi varainkeruulla tai toiminnalla turvapaikanhakijoiden keskuudessa.

Opiskelijoiden avulla eri toimijoiden resursseja vapautetaan sinne, missä apua eniten tarvitaan. Tämä toimintamalli ei kuluta verovaroja, sillä se on toteutettu ainoastaan muokkaamalla oppimisympäristöjä ja järjestelemällä opetusresurssit uudelleen. Lahden ammattikorkeakoulun kanssa projektissa yhteistyössä ovat tällä hetkellä ainakin Maahanmuuttovirasto, SPR sekä World Vision. Ammattikorkeakoulun opiskelijoita on jo kannustettu ilmoittautumaan vapaaehtoistyöhön.

”Hyvinvointivaltion rakentamisessa olemme aikanaan saaneet suurta apua ja tukea muilta valtioilta ja nyt on meidän aikamme antaa hyvän kiertää vaikka se onkin erittäin haastavaa jo oman taloustilanteemme kannalta.” toteaa rehtori Outi Kallioinen.

Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Jukka Oresto, puh. 050 305 1036
Henkilöstöpäällikkö Teija Golnick, puh. 044 708 1715
Kriisityöprojekti: fysioterapian opettaja Sanna Hakala, puh. 044 023 0785

 

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs