Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahtelaisen Kariston koulun oppilaita mukana siltaonnettomuudessa Norjan Skibottenissa

Lahden kaupunki

Lahtelaisen Kariston koulun oppilaita mukana siltaonnettomuudessa Norjan Skibottenissa

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 16:40
Julkaisija: Lahden kaupunki

Veteen tipahtaneet lapset ovat kastuneita ja säikähtäneitä, mutta kukaan ei ole vaarassa.

Onnettomuus sattui Norjan Skibottenissa, jossa viidesluokkalaisia leirikoululaista oli valokuvaamassa pienellä metallirakenteisella sillalla, kun se yhtäkkiä romahti.

Sillalla olleista lapsista kymmenkunta tipahti veteen, josta he olivat nopeasti pelastautuneet. Aikuiset olivat sillan vieressä kuvaamassa ja ryntäsivät heti apuun.  Lapset olivat sillalla paikallisen oppaan luvalla.

Yhtä oppilaista oli sattunut käteen. Lapsen kättä hoidettiin tapahtumapaikalle hälytetyssä ambulanssissa. Hän on käynyt myös lääkärissä opettajan kanssa. Paikalla ovat ensihoitoyksikön lisäksi myös poliisit, jotka jatkavat asian tutkimista. Keskustelu- ja kriisiapu on käynnissä.  

Leirikoulussa mukana ovat Kariston koulun kaikki viidesluokkalaiset, yhteensä 48 oppilasta, kaksi opettajaa sekä seitsemän huoltajaa.

Onnettomuudessa mukana olleiden lasten huoltajiin ollaan suoraan yhteydessä. Asiasta on wilma-järjestelmän kautta viestitetty leirikoululaisten huoltajille.

Lisätiedustelut
Lahden kaupungin sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut
opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328

Kariston koulun
rehtori Tiina Marttinen, puh. 044 716 1085
leirikoulussa ohjaavana opettajana Tiina Järvinen, puh. 044 7161 913

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs