Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lähes kaikki työllistyivät maahanmuuttajien ammatillisessa kokeilukoulutuksessa

TTS Työtehoseura

Lähes kaikki työllistyivät maahanmuuttajien ammatillisessa kokeilukoulutuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 15:47
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Axxell ja TTS käynnistivät viime lokakuussa maahanmuuttajille suunnatun koulutuksen, jonka tavoitteena oli yhdistää suomen kielen- sekä kuljetusalan opinnot ja valmistua bussinkuljettajiksi. Koulutus toteutetiin kahden oppilaitoksen yhteisenä pilottihankkeena, jossa samalla haettiin kokemuksia kuinka suomen kielen opinnot voidaan integroida ammattiaineiden opintoihin.

Axxell:n ja TTS:n järjestämään KULKU koulutukseen, kuljetusalan koulutus maahanmuuttajille, haki 361 opiskelijaa, joista suurimmalla osalla oli jonkin verran kuljettajakokemusta lähtömaassaan. Lähes kaikki olivat Suomessa jo hakeneet kuljettajakoulutukseen, mutta eivät olleet tulleet valituiksi puutteellisen kielitaidon vuoksi.

Koulutuksen kaksi ensimmäistä moduulia toteutettiin Axxelissa niin, että pääosassa oli kuljetusalan ammattiin liittyvän suomen kielen opetus, työelämätietous ja ohjaus. Ammattiopetusta lisättiin vähitellen kielitaidon karttuessa. Kahden viimeisen moduulin aikana opiskelijat suorittivat Logistiikan perustutkinnon TTS Työtehoseuran ammattikouluttajien koulutuksessa.

Kaikki koulutukseen valitut kävivät koulutuksen loppuun ja saivat osa-tutkinnon suoritettua. Koulutuksen lopussa oli noin 8 viikon mittainen työssäoppimisjakso. Yksikön päällikkö Teemu Lähde kertoi, että jakson tavoitteena oli, että opiskelijalla on tuolloin kaikki tarvittavat kortit sekä pätevyydet suoritettuna ja niin hyvä suomen kielen taito, että hänen on mahdollista työllistyä työssäoppimisyritykseen. Ja näin tapahtuikin, sillä lähes kaikki ovat työllistymässä välittömästi koulutuksen loputtua.

 

Lisätietoja

TTS Työtehoseura
Henkilölogistiikka
Teemu Lähde, Yksikön päällikkö
044 7143 750, teemu.lahde@tts.fi

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs