Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahdessa valmennetaan maahanmuuttajia korkeakouluopintoihin

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahdessa valmennetaan maahanmuuttajia korkeakouluopintoihin

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2016 klo 12:55
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

​Maahanmuuttajien määrä on kasvanut Hämeen alueella. Kuluneen vuoden aikana maahanmuuttajakysymykset ovat puhuttaneet kuntalaisia myös Päijät-Hämeessä ja paikallisten koulutusorganisaatioiden yhteinen Ossi - osaaminen esiin -hanke on mahdollistanut koulutus- ja ohjauspalvelujen kehittämisen tälle kohderyhmälle.  

Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK) on aktiivinen toimija alueella ja haluaa olla mukana tarjoamassa opinto- ja työllisyysmahdollisuuksia maahanmuuttajille.
 
- On havaittu, että maahanmuuttajataustaisille hakijoille on haastavaa tulla valituksi AMK-opintoihin, vaikka heillä olisi oppimisvalmiuksia ja opintomotivaatiota. Tähän vaikuttavat ainakin kulttuurilliset erot kuten erilaiset oppimiskäsitykset, hakuprosessin tuntemus ja suomen kielen taitotaso. Syksyllä 2016 järjestettävä ammattikorkeakouluopintoihin valmentava koulutus on englanninkielinen ja se tähtää LAMKin kansainvälisiin koulutuksiin, kertoo Marja Kiijärvi-Pihkala LAMKista. 
 
Koulutus järjestetään 29.8.-16.12.2016 ja sen tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiudet englanninkielisiin tutkinto-opintoihin, vahvistaa heidän oppimisvalmiuksiaan, antaa uraohjausta ja tukea tutkinto-opintojen hakuprosessiin. Valmentavan koulutuksen jälkeen opiskelijat voivat hakea tutkinto-opintoihin. Heidän taitotasonsa arvioidaan hakuvaiheessa ja mikäli taidot ovat riittävät, he voivat jatkaa tutkinto-opinnoissa ja valmentavat opinnot voidaan hyväksilukea opintoihin. 
 
Koulutuksella tavoitellaan niitä korkeakoulutasoisia maahanmuuttajia, joilla on kiinnostusta korkeakouluopintoihin ja englannin kieli hallussa, mutta kielitaito ei yllä vielä suomenkielisiin tutkinto-opintoihin. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 12.8.2016. 
 
Ossi -hankkeen toimijat kiinnostuivat englanninkielisen valmentavan koulutuksen tuottamisesta yhteisenä pilottina, yhteistyöverkostossa, joten kouluttajia on LAMKin lisäksi myös koulutuskeskus Salpauksesta ja Lahden kansanopistosta. LAMK vastaa koulutuksen kokonaisuudesta ja tarjoaa tilat ja välineet opintoihin. LAMK hallinnoi, myöntää AMK -opintopisteet opinnoista ja laatii todistukset osallistujille. 
 
- Salpaus ja Lahden kansanopisto ovat alueen merkittävimmät toimijat maahanmuuttajakoulutuksissa, joten heidän osaamisensa sisällön suunnittelussa ja toteutuksessa ovat tärkeitä, samoin heidän verkostonsa koulutuksesta tiedottamisessa, Marja Kiijärvi-Pihkala korostaa. 
 
LAMK on järjestänyt AMK-opintoihin valmentavaa koulutusta aiemminkin, joten valmiit raamit koulutukselle on valmiina jo olemassa. 
 
- Englanninkielistä valmentavaa koulutusta ei ole tietääkseni valtakunnassa aiemmin järjestetty, joten olemme pioneerejä tässä, Kiijärvi-Pihkala sanoo. 
 
Lisätietoja
Marja Kiijärvi Pihkala 
marja.kiijarvi-pihkala@lamk.fi 
044 708 1830

Koulutusesitteet suomeksi ja englanniksi 

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs