Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahdessa vahvistetaan sairaanhoitajien syöpähoitotyön osaamista

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahdessa vahvistetaan sairaanhoitajien syöpähoitotyön osaamista

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2014 klo 13:05
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulusta valmistuu maaliskuussa historian ensimmäinen syöpähoitotyön kehittäjäryhmä. Vuoden kestäneen koulutuksen tarkoituksena on ollut vastata syöpäpotilaan hoidon nopeasti lisääntyvään ja muuttuvaan tarpeeseen. Valtakunnan tasolla koulutuksen suunnittelussa tehtiin yhteistyötä Suomen Syöpäjärjestön ja työelämän edustajien kanssa.

Koulutus on toteutettu oppisopimustyyppisenä koulutuksena sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tutkinnon jälkeiseksi täydennyskoulutukseksi. Työssä tapahtuvaa osaamisen kehittymistä on tuettu työyhteisön kokeneiden syöpähoitajien mentoroinnilla ja erilaisilla pedagogisilla menetelmillä, jotka tuottavat vaikutusta potilaiden sekä opiskelijan omaan hyvinvointiin. Työssä oppimisen lisäksi koulutukseen kuului 13 lähipäivää.

- Valtakunnan tasolla syöpähoidon kehittäminen on nostettu erittäin tärkeäksi asiaksi. On arvioitu, että joka kolmas suomalainen tulee elämänsä aikana sairastumaan syöpään. Väestön ikääntyessä syöpäpotilaiden määrä selkeästi lisääntyy, toisaalta hoitomenetelmät ja syöpälääkitys kehittyvät jatkuvasti ja yhä useampi selättää syövän, kertoo Sosiaali- ja terveysalan työelämäpalveluiden vastaava lehtori Ann-Nina Maksimainen Lahden ammattikorkeakoulusta.

Koulutuksella vastataan valtakunnalliseen tarpeeseen ja sen avulla parannetaan mm. syöpäpotilaiden hoitoketjun saumattomuutta ja potilaille annettavaa ohjausta.

- Potilaan ohjauksessa tulee huomioida, että oikea määrä tietoa annetaan oikeaan aikaan. Hoitajan antama ohjauksen tarkoituksena on tukea potilasta löytämään voimavaroja ja näin auttaa potilaan jaksamista, unohtamatta perhettä. Onnistuneen ohjaamisen lähtökohtana on potilaan kuunteleminen ja hänen osallistaminen hoitoon mahdollisuuksien mukaan. On myös muistettava, että jokainen ohjaustilanne on ainutkertainen, Ann-Nina Maksimainen kertoo.

Lahden ammattikorkeakoulu on toteuttanut koulutusta yhteistyössä Laurea ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteensä Suomessa valmistuu 60 syöpähoitotyön kehittäjää maaliskuussa ja uudet koulutusryhmät aloittavat heti nyt valmistuneiden perään.

Lahdessa valmistujaisia vietetään 5.3.2014 klo 11 alkaen osoitteessa Hoitajankatu 3, median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.  

Lisätietoja
Ann-Nina Maksimainen
040 708 0390
ann-nina.maksimainen@lamk.fi
Lahden ammattikorkeakoulu, Sosiaali- ja terveysala

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs