Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahden seudun kuntoilureitit ja -tapahtumat näkyvät GoExpo-messuilla 8.–10.3.

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden seudun kuntoilureitit ja -tapahtumat näkyvät GoExpo-messuilla 8.–10.3.

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2013 klo 10:07
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Päijät-Hämeen ulkoilureitit ja -tapahtumat esittäytyvät GoExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 8.–10.3. Yhteisosastolla 6m141 voi tutustua Lahden seudun juoksu- ja pyöräilytapahtumiin, vaellusreitteihin ja päiväretkikohteisiin sekä uuteen pyöräilyn, melonnan ja vaelluksen aktiviteettiportaaliin.


Etelä-Suomen kattavin aktiviteettiportaali

Lahden ammattikorkeakoulussa kehitetty, uusi aktiviteettiportaali www.outdoorsfinland.fi julkaistaan messuilla perjantaina. Portaaliin on kartoitettu merkittävimmät eteläisen Suomen vaellus-, melonta- ja pyöräilyreitit Turusta Etelä-Karjalaan. Päijät-Häme on portaalin pohjoisin maakunta. Tässä vaiheessa erilaisia reittejä on tarjolla noin 80 ja lisää tulee koko ajan. Käytännössä matkailija tai paikallinen asukas voi valita portaalista esimerkiksi kaikki alueensa pyöräilyreitit.

– Maailmanlaajuisesti ei ole montaa tällaista portaalia. Tässä kaikki reittitarjonta on koottu yhteen niin, että matkailija pystyy hyödyntämään karttoja, reittitietoja ja muuta sisältöä monikanavaisesti yhtä aikaa sekä nettiä että mobiilia hyödyntäen, kertoo projektipäällikkö Pirjo Räsänen Lahden ammattikorkeakoulun Outdoors Finland Etelä -hankkeesta.


Eteläisen Päijänteen helmet esiin

Messuilla julkaistaan myös Eteläisen Päijänteen helmiä -esite, joka kokoaa yhteen Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän alueen retkeilyreittejä ja päiväretkikohteita. Esite pohjautuu Suomen Ladun vaativuusluokitteluun, jota Matkailun edistämiskeskus edellyttää.

Esimerkiksi Päijänteen kansallispuiston Pulkkilanharjun luontopolku soveltuu erinomaisesti etenkin lapsiperheille omatoimiseksi päiväretkikohteeksi. Kelventeen saaren, Päijätsalon ja Kammiovuoren reitit soveltuvat päiväretkikohteiksi niin ulkomaisille kuin kotimaisille asiakkaille. Vaeltajille sopivat yhdysreitit Aurinko–Ilves ja Päijänne–Ilves.


Juoksu ja pyöräilytapahtumat houkuttelevat

Juoksu- ja pyöräilytapahtumat houkuttavat yhä enemmän kuntoilijoita Salpausselän maastoihin. Ammattimaiset järjestelyt, monipuoliset reitit ja hyvät suorituspaikat yhdistävät Lahden seudulla järjestettäviä kuntoilutapahtumia. Go Expo -messuilla esittäytyvät kesän neljä kuntoilutapahtumaa: Uusi Lahti -juoksu, Royal-pyöräily, Merida MTB Finlandia ja Kunnon nainen.

Lahden kuntoilukesän aloittaa Uusi Lahti juoksu 26.5. Lahden Urheilukeskuksesta starttaavat erimittaiset juoksureitit houkuttelevat kuntoilijoita ympäri Etelä-Suomen. Maantiepyöräilyn perinteikkäässä Royal-pyöräily-tapahtumassa 7.7. on tänä vuonna uudet reitit. Maastopyöräilijät puolestaan kokoontuvat Messilään 10.8., kun Merida MTB Finlandia poljetaan jo 23. kerran. Syyskuun ensimmäisenä päivänä tapahtumakesän päättää Kunnon Nainen.

Lisätietoja

Aktiviteettiportaali
Outdoors Finland Etelä -hanke projektipäällikkö Pirjo Räsänen, puh. 044 708 1242, pirjo.rasanen[@]lamk.fi
Lahden ammattikorkeakoulu

Eteläisen Päijänteen helmet
Anu Huusko, projektipäällikkö, Elämysten Päijänne -hanke, puh. 044 753 3590

Kuntoilutapahtumat

GoExpo-messut

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs