Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahden ammattikorkeakoulussa yhteishaussa tarjolla noin tuhat aloituspaikkaa

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulussa yhteishaussa tarjolla noin tuhat aloituspaikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2013 klo 08:59
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Valtakunnallinen haku ammattikorkeakouluihin alkaa maanantaina 4.3. ja päättyy keskiviikkona 3.4. klo 16.15. Tutkintoon johtavaan nuorten ja aikuisten koulutukseen haetaan yhtä aikaa. Haku tapahtuu osoitteessa www.amkhaku.fi

– Ammattikorkeakoulujen oma yhteishaku järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa. Ensi vuonna ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haetaan samassa hakujärjestelmässä, kertoo opintoasiainjohtaja Eija Lantta Lahden ammattikorkeakoulusta.

Tarjolla paikkoja tuleville muotoilun, liiketoiminnan, hyvinvoinnin ja tekniikan osaajille

Lahden ammattikorkeakouluun voi hakea opiskelemaan liiketaloutta, muotoilua, viestintää, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa ja ympäristöalaa. Yhteishaussa on tarjolla noin 1000 aloituspaikkaa.

Lahden ammattikorkeakoulun Matkailun alalle, Musiikki- ja draamainstituuttiin sekä Muotoilu- ja taideinstituutin kuvataiteen koulutusohjelmaan ei ole enää sisäänottoa kevään 2013 yhteishaussa.

Lisää paikkoja sosiaali- ja terveysalalle sekä liiketalouteen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lahden ammattikorkeakoululle kevään yhteishaussa lisää aloituspaikkoja sosiaali- ja terveysalalle sekä liiketalouden alalle tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan ja uutta palveluliiketoiminnan kokonaisuutta varten.

– Opiskelija voi painottaa liiketalouden opinnoissaan palveluliiketoimintaa, opiskella vaihtelevissa oppimisympäristöissä ja kehittää palveluita. Palveluosaamista tarvitaan kaikilla aloilla, kertoo palveluliiketoiminnan yliopettaja Mika Kylänen.

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma tuplaa aloituspaikkansa 40:een.

– Meiltä valmistuvat toimivat niin sanotusti tulkkeina tekniikan ja asiakkaan välissä. Koska IT-ala on kasvussa, tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän ammattilaisia, jotka osaavat hyödyntää tietotekniikkaa ja suunnitella uusia digitaalisia palveluita. Meillä painotetaan liiketalouden ja hyvinvoinnin näkökulmaa, kertoo tietojenkäsittelyn koulutusvastaava Sariseelia Sore.

– Sosiaali- ja terveysalalla aloituspaikkoja on suunnattu etenkin hoitotyön koulutukseen, sillä Päijät-Hämeen alueella on kasvava tarve sairaanhoitajista. Aloituspaikkojen lisäämisellä pyritään osaltaan helpottamaan tätä tilannetta, kertoo hoitotyön yliopettaja Hannele Tiittanen.

Tarjolla niin kokopäiväistä opiskelua kuin ilta- ja monimuoto-opiskelua

Ammattikorkeakoulututkintoon johtava nuorten koulutus on suunnattu toisen asteen koulutuksen eli ammatillisen koulutuksen tai lukion käyneille, ja se toteutetaan päiväopiskeluna. Opintojen kesto on 3,5–4,5 vuotta.

Aikuisopiskelu järjestetään ilta- ja monimuoto-opiskeluna. Koulutus kestää koulutusohjelmasta ja opintojen koko- tai osapäiväisyydestä riippuen 2,5–4 vuotta.

Lahden ammattikorkeakoulussa opiskelee yhteensä yli 5000 opiskelijaa.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu

opintoasiainjohtaja Eija Lantta, puh. 050 502 0684 tai eija.lantta@lamk.fi

Hakutoimisto, puh. 044 708 1385, 044 708 1386 tai hakutoimisto@lamk.fi

hoitotyön yliopettaja Hannele Tiittanen, puh. 050 403 6885 tai hannele.tiittanen@lamk.fi

tietojenkäsittelyn koulutusvastaava Sariseelia Sore, puh. 044 708 0174 tai sariseelia.sore@lamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs