Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahden ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi!

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi!

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 13:22
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Kevään yhteishaku syksyllä 2016 alkavaan korkeakoulutukseen on päättynyt. Lahden ammattikorkeakouluun yhteishauissa 8.-27.1 ja 16.3.–6.4. haki kaikkiaan 9 542 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 3 140. Aloituspaikkoja Lahden ammattikorkeakoulussa on vajaa tuhat, eli keskimäärin jokaista paikkaa tavoitteli yli 3,5 ensisijaista hakijaa.

- LAMKiin haki nyt enemmän ensisijaisia hakijoita kuin viime vuonna ja se on selvä osoitus siitä, että ammattikorkeakoulutus kiinnostaa. Olemme nyt toista vuotta samassa yhteishaussa yliopistojen kanssa, sanoo LAMKin opintoasiainjohtaja Eija Lantta.

Lahden ammattikorkeakoulun hakukohteina kevään yhteishaussa oli liiketalouden ja matkailun, muotoilun, viestinnän, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan alan koulutuksia.

Monimuotokoulutuksen hakijamäärissä kasvua

Lahden ammattikorkeakoulun hakukohteista suosituimpia oli fysioterapia, valokuvaus ja sosionomin koulutus. Uutena hakukohteena tänä vuonna mukaan tulleeseen matkailuliiketoiminnan restonomikoulutukseen haki yhteensä peräti 139 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja uudessa koulutuksessa on 40, joten keskimäärin yhtä paikkaa haki 3,5 hakijaa.

- Muutaman vuoden tauon jälkeen uudelleen avatun restonomikoulutuksen hakijamäärä oli todella hyvä ja osoittaa, että tällaiselle koulutuksella oli selvästi tarvetta, Eija Lantta iloitsee. 

Kasvua ensisijaisten hakijoiden määrässä oli viime vuoteen verrattuna liiketalouden, fysioterapeutin, sosionomin, konetekniikan, tieto- ja viestintätekniikan, ajoneuvomuotoilun, mediasisällön suunnittelun, pakkaus- ja brändimuotoilun sekä teollisen muotoilun koulutuksissa.

- Hakijamäärien nousua oli tasaisesti kaikilla koulutusaloillamme ja erityisen kiinnostavaa on, että mm. sosionomin ja liiketalouden monimuotokoulutuksen vetovoima kasvoi. Tämä kertoo siitä, että ihmiset haluavat joustavia opiskelumahdollisuuksia. Oli myös ilahduttavaa huomata, että tekniikan alan koulutukselle on entistä enemmän kysyntää, Lantta sanoo.

Lahden ammattikorkeakoulussa opiskelee yhteensä yli 5000 opiskelijaa.

Lisätietoja
Lahden ammattikorkeakoulu
opintoasiainjohtaja Eija Lantta
puh. 050 502 0684 tai eija.lantta@lamk.fi

 

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs