Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahden ammattikorkeakoululle uusi toimilupa

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoululle uusi toimilupa

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 14:03
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Hallitusohjelman ja hallituksen hyväksymän koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelman mukaisesti ammattikorkeakoulujen toimiluvat uudistetaan vuoden 2014 alusta. Toimilupa on hallinnollinen päätös, jossa määrätään mm. koulutusvastuusta. Toimilupakierros liittyy ammattikorkeakoululainsäädännön muutoksen ja uuden rahoitusmallin käyttöönoton tavoin laajaan ammattikorkeakoulu-uudistukseen.

Toimilupien hakuaika päättyi 30.9.2013, ja valtioneuvosto teki päätökset uusista toimiluvista 12.12.2013. Lahden ammattikorkeakoulun osalta toimilupapäätös oli myönteinen.

- Myönnetyn toimiluvan mukaan keskeisenä periaatteena on Lahden ammattikorkeakoulun toiminnan entistä voimakkaampi suuntaaminen ja painottaminen Lahden alueen ja ammattikorkeakoulun omiin strategisiin painoaloihin eli muotoiluun, ympäristöön sekä hyvinvointipalveluihin. Lahden ammattikorkeakoulun visiona on olla vuonna 2020 kansainvälinen ympäristöä, teollista muotoilua ja alueen hyvinvointia uudistava oppimisen yhteisö, sanoo rehtori Outi Kallioinen.

Toimilupapäätöksen myötä keskeiset muutokset Lahden ammattikorkeakoulun toiminnassa ovat:

- toimintojen keskittäminen Niemen kampusalueelle
- muotoiluosaamisen vahvistaminen
- terveydenhoitajakoulutuksen lakkauttaminen
- vieraskielisen koulutuksen tarjonnan lisääminen sekä
- ylemmän ammattikorkeakoulutuksen kokonaisuuden vahvistaminen erityisesti painoaloilla  

Lisätietoja ja kaikki ammattikorkeakoulujen toimiluvat 1.1.2014 lukien ovat luettavissa ministeriön nettisivuilta, http://www.okm.fi/OPM/Tiedotteet/2013/12/AMK_toimiluvat.html?lang=fi

Lisätietoja
Outi Kallioinen, rehtori
puh. 044 708 1400
outi.kallioinen@lamk.fi

 

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs