Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahden ammattikorkeakoulu saa lisäpaikkoja liiketalouteen sekä sosiaali- ja terveysalalle

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu saa lisäpaikkoja liiketalouteen sekä sosiaali- ja terveysalalle

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2014 klo 12:38
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Hallituksen korkeakoulujen hakijasuman purkua koskevan päätöksen mukaisesti opetusministeri Krista Kiuru on päättänyt myöntää Lahden ammattikorkeakoululle seuraavat lisäykset:

Hakukohde ja myönnetty lisäysmäärä 2014 

  • Liiketalous, taloushallinto 10
  • Sairaanhoitaja 20
  • Sosionomi 20

Hakukohde ja myönnetty lisäysmäärä 2015

  • Liiketalous, taloushallinto 10
  • Sairaanhoitaja 20
  • Sosionomi 20

Lahden ammattikorkeakoulu haki lisäpaikkoja myös puutekniikkaan, johon niitä ei kuitenkaan alan yritysten esittämistä tarpeista huolimatta saatu. Lahden ammattikorkeakoulu on valtakunnallisesti ainut puutekniikan kouluttaja amk-kentässä. Lisäpaikkoja oli mahdollista hakea vain toimiluvassa myönnettyyn koulutukseen.

Valtakunnallisesti tarkasteltuna korkeakoulujen hakijasuman purkua koskevan päätöksen mukaisesti opetusministeri Krista Kiuru on päättänyt kolmen tuhannen lisäaloituspaikan jaosta korkeakouluihin vuosina 2014 - 2015. Yliopistoihin tulee yhteensä 1 507 ja ammattikorkeakouluihin 1 493 uutta aloituspaikkaa. Aloituspaikkojen lisäämisellä ja korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisella pidennetään työuria ja vähennetään välivuosia vauhdittamalla opiskelijoiden siirtymistä korkeakouluopintoihin.

Uudet aloituspaikat suunnataan työvoimatarpeiden sekä kasvun ja kilpailukyvyn kannalta keskeisille aloille. Lisäysten kohdentamisesta päätettiin korkeakoulujen hakemusten perusteella. Hakijasuman purun toteuttamiseen on varattu yhteensä 123 miljoonaa euroa sisältäen opintososiaaliset edut.

Lisätietoja
Outi Kallioinen p. 044 708 1400
rehtori, Lahden ammattikorkeakoulu

 

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs