Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lahden ammattikorkeakoulu kannustaa ulkomaalaisia opiskelijoita puhumaan suomea

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu kannustaa ulkomaalaisia opiskelijoita puhumaan suomea

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2013 klo 09:49
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Ulkomaalaisten opiskelijoiden integroituminen on haaste suomalaiselle yhteiskunnalle. Yksi selkeistä integroitumisen edesauttajista on suomen kielen taito – riittävä kielitaito helpottaa työllistymistä ja sopeutumista yhteiskuntaamme.

Lahden ammattikorkeakoulussa käynnistettiin tällä viikolla Puhutaan suomeksi! –kampanja, jonka tarkoitus on rohkaista ulkomaalaisia opiskelijoita puhumaan suomea arkipäiväisissä käytännöntilanteissa.


- Kampanja tekee kielenopiskelusta hauskaa ja arkipäiväistä myös luokkahuoneiden ulkopuolella tapahtuvaa oppimista, kertoo kampanjan kehittäjä Henna Eskonsipo-Bradshaw Lahden ammattikorkeakoulun kansainvälisistä palveluista.


Käytännössä kampanja toteutetaan leikkimielisenä kilpailuna, jossa ulkomaalaista opiskelijaa rohkaistaan keräämään mahdollisimman paljon kokemuksia suomen kielen käytöstä arkitilanteissa kouluympäristössä. Kampanjan puitteissa ulkomaalaisille opiskelijoille jaetaan Puhutaan suomeksi! - rintamerkit, joita he voivat käyttää asioidessaan paikallisissa ammattikorkeakoulun palveluissa. Lisäksi jokainen opiskelija saa passin, johon hän voi kerätä leimoja henkilökunnalta, suoriutuessaan arkipäiväntilanteesta suomeksi. Eniten leimoja kerännyt opiskelija on kilpailun voittaja ja hänet julkaistaan ja palkitaan joulukuussa.


Lisätietoja:
Henna Eskonsipo-Bradshaw
Projektisuunnittelija
henna.eskonsipo-bradshaw@lamk.fi
044 7081480

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs