Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kymenlaakson yrittäjyysosaamiseen uutta potkua Cambridgesta

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson yrittäjyysosaamiseen uutta potkua Cambridgesta

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2014 klo 11:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Cambridgen yliopiston Judge Business School, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sekä Cursor Oy julkistivat uuden yrittäjyysosaamisen kumppanuuden keskiviikkona 24.9.2014 Kotkassa.

Cursor Oy, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sekä Cambridge Judge Business School käynnistävät uuden yhteistyön, jonka avulla lisätään yrittäjyysosaamista Kymenlaaksossa kansainvälisen huippukoulutusohjelman kautta.

Cursorin ja Kyamkin perustama uusi maakunnallinen stipendirahasto mahdollistaa kymenlaaksolaisen kandidaatin pääsyn Cambridge Postgraduate Diploma in Entrepreneurship -koulutusohjelmaan. Yhteistyöohjelman ja koulutusohjelman ensimmäinen kymenlaaksolainen lähettiläs on DI Teemu Saarelainen, joka aloittaa ohjelmassa syyskuussa 2014. Saarelainen toimii projektipäällikkönä Cursor Oy:ssa ja lehtorina Kyamkissa peliohjelmoinnin puolella. Stipendiaattiaikanaan Saarelainen aikoo kehittää vetämänsä Playa Game Industry Hubin liiketoimintaa.

“Tämä yhteistyö tuo uuden ulottuvuuden yritystoiminnan kehittämiseen ja synnyttämiseen seudullemme. Odotan innolla, miten voimme soveltaa Cambridgen oppeja oman kasvuyrittäjyysyhteisömme kehittämiseksi Kymenlaaksossa”, toteaa toimitusjohtaja Hannu Karavirta Cursor Oy:stä.

The Postgraduate Diploma in Entrepreneurship, jonka Cambridge yliopisto myöntää, tukee yrittäjähenkisten yksilöiden ja yhteisöjen tavoitteita uusien yritysten perustamisessa. Koulutusohjelma nojaa koko Cambridge Judge Business School’s Centre for Entrepreneurial Learning (CfEL) resursseihin, verkostoihin ja osaamiseen. Vuodesta 2003 lähtien CfEL:n ohjelmiin on osallistunut arviolta 16 000 opiskelijaa, ja ohjelmien alumnit ovat perustaneet yli 200 uutta yritystä.

“Olemme innoissamme kansainvälisestä yhteistyöstä Cursorin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa. Haluamme olla mukana edistämässä uuden yritystoiminnan syntymistä paikallisesti. Tavoitteemme on valjastaa lahjakkaita yrittäjähenkisiä henkilöitä käytännön työkaluilla ja uusimmalla tiedolla, joka auttaa heitä kehittämään menestyvää ja kestävää liiketoimintaa”, sanoo CfEL:n johtaja Dr Shai Vyakarnam.

Yhteistyön taustalla on kymenlaaksolaisten toimijoiden systemaattinen hankeyhteistyö kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Aiemmin keväällä opiskelijatiimit Kyamkista osallistuivat yhdessä Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa Cambridge Venture Campille, joissa opiskelijatiimejä valmennettiin start up -yrittäjyyteen.

Kyamkin rehtori Petteri Ikonen korostaa, että globaalit kumppanuudet yrittäjyyteen liittyen ovat korkeakoululle erittäin tärkeitä. ”Niiden kautta nostamme sekä omaa osaamistamme, että vetovoimaisuutta hyvin verkostoituneena ammattikorkeakouluna.”

Cambridge on yksi Euroopan yrittäjyys- ja innovaatiokeskittymistä, joiden n. 1 580 yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto on arviolta 13 miljardia puntaa ja työllistävät yli 57 000 ihmistä. Yritysten selviytymisprosentti on Cambridgessa myös korkeampi. Start up -yrityksistä 88 % on hengissä vielä kolmen vuoden jälkeen, kun kansallinen keskiarvo on Britanniassa 58 %. Suurin osa Cambridgen yrittäjyysekosysteemin ihmisistä ja innovaatioista tulee Cambridgen yliopistosta.

Kumppanit ovat sitoutuneita kehittämään yhteistyötä pitkäjänteisesti ja rakentamaan lisää yhteistyötä käynnissä olevien yhteistyöaloitteiden jatkeeksi. Cambridge-yhteistyön alulle panevana voimana on ollut kaksi osittain EU:n osarahoittamaa hanketta (Nuoret Kasvuyrittäjät -hanke ja Uusi Ovi -hanke).

Taustatietoa Teemu Saarelaisesta

Teemu Saarelainen vastaa pelialan kehittämisestä Cursor Oy:ssä ja työskentelee lehtorina Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Näissä tehtävissään hän toimii pelialan keskittymä Playan vetäjänä ja kehittää myös aktiivisesti pelialan koulutusta alueella. Aiemmin hän on toiminut tietotekniikan koulutusohjelmavastaavana Kyamkissa sekä ICT-ohjelmapäällikkönä Cursor Oy:ssä. Ennen tätä hän on työskennellyt useamman vuoden tutkijana Tampereen teknillisessä korkeakoulussa sekä Bevesys Oy:ssä, jossa hänen työnsä keskittyi signaalinkäsittely- ja konenäköalgoritmien kehittämiseen. Teemu valmistui Tampereen teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1999, jonka jälkeen hän on suorittanut mm. ammatillisen opettajakorkeakoulututkinnon Haaga-Heliassa vuonna 2008. Hän sai Nokia Oyj Säätiön stipendin vuonna 1999 ja on ollut Tampere Graduate School in Information Science and Engineering (TISE) -tutkijakoulun jäsenenä vuosina 2000 - 2001. Vuodesta 2012 lähtien Teemu on toiminut hallituksen jäsenenä Neogames Finland r.y.:ssä, jonka tarkoituksena on koordinoida, kiihdyttää ja tukea suomalaisen peliteollisuuden kasvua ja kehitystä.

Yrittäjyysopinnoissaan Judge Business Schoolissa, Cambridgessa, Saarelainen aikoo edelleen kehittää Playaa ja tehdä siitä kannattavan liiketoiminnallisesti. Suomi on tällä hetkellä mobiilipelien kehittämisessä maailman huippuluokkaa ja uusia pelistudioita perustetaan melkeinpä viikoittain. Uusilla studioilla on usein teknistä taitoa ja suunnitteluosaamista, joiden avulla ne pystyvät luomaan ainutlaatuisia tuotteita kansainvälisille mobiilipelimarkkinoille. Näillä pelialan start upeilla on yleensä kuitenkin puutteita mm. rahoituksessa sekä liiketoiminta- ja markkinointiosaamisessa, analytiikassa, käyttäjähankinnassa ja tuotteidensa julkaisemisessa. Playan uusi versio tulee puuttumaan näihin ongelmiin ja auttamaan vastaperustettuja peliyrityksiä saavuttamaan täyden potentiaalinsa kiihdyttämällä niiden yritystoimintaa ja kasvua.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu www.kyamk.fi
Rehtori Petteri Ikonen, p. 044 702 8200

Cursor Oy, www.cursor.fi
Toimitusjohtaja Hannu Karavirta, p. 040 190 2501

Cambridge Judge Business School’s Centre for Entrepreneurial Learning (CfEL), http://www.cfel.jbs.cam.ac.uk/
Johtaja Dr Shai Vyakarnam

Cambridge-stipendiaatti
Teemu Saarelainen, p. 040 190 2523
http://www.playahub.com/

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs