Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KyAMK:n Voi hyvin nuori! -hankkeelle Kärjet 2012 -palkinto

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK:n Voi hyvin nuori! -hankkeelle Kärjet 2012 -palkinto

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2013 klo 15:28
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Voi Hyvin nuori! -hanke palkittiin TKI-toiminnan Kärjet 2012-palkinnoilla ammattikorkeakoulujen valtakunnallisilla tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopäivillä Hämeenlinnassa 12.2.2013. Hanke palkittiin kansainvälinen TKI-toiminta -sarjassa.

”Arviointiryhmä korosti hankkeen tuottaman tiedon ja osaamisen runsautta ajankohtaisessa nuorten hyvinvointia koskevassa aiheessa. Myös opiskelijoiden mukanaolo oli hankkeessa huomattavan vahvaa. Arviointiryhmä näki myös kerättyjen aineistojen merkityksen: ne mahdollistavat syventävien jatkohankkeiden toteuttamisen”, sanoo hankkeessa projektipäällikkönä toiminut Valdemar Kallunki.

Menetelmiä nuorten hyvinvoinnin ylläpitämiseksi

1.4.2010–31.12.2012 toteutetussa Voi hyvin nuori! -hankkeessa tutkittiin empiirisin keinoin nuorten arvoja, elämäntyylejä, hyvinvoinnin ja integraation sekä pahoinvoinnin ja syrjäytymisen rakenteita. Lisäksi hankkeessa arvioitiin ja kehitettiin yhdessä valtiovallan, kuntien ja kolmannen sektorin kanssa menetelmiä hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja pahoinvoinnin vähentämiseksi.

”Näen palkinnon tunnustuksena KyAMK:n tutkimus- ja kehittämistoiminnan laadusta ja yhteistyöhakuisuudesta. Juuri aloittaneelle uudelle Käyttäjälähtöiset hyvinvointi- ja suunnittelupalvelut -painoalalle palkinto antaa kannustavan lähtölaukauksen”, Kallunki kertoo.

Kansainvälistä vertailua

Kansallisen tarkastelun lisäksi hankkeessa verrattiin Kaakkois-Suomen ja Luoteis-Venäjän nuorten aikuisten hyvinvointia kyselyn perusteella. Hankkeen tavoitteena oli kasvattaa nuoria aikuisia koskevaa ymmärrystä, kehittää sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää ja siten lisätä nuorten aikuisten hyvinvointia.

”Merkityksellistä on myös, että palkinnon saanut hanke perustuu Venäjä-yhteistyöhön. Venäjäosaamisen lisääminen on keskeinen tavoite toiminnassamme. KyAMK tulee jatkossakin toteuttamaan tutkimukseen ja kehittämiseen liittyvää palvelutoimintaansa laajassa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa”, Kallunki pohtii.

Hankkeessa projektipäällikkönä toimi Valdemar Kallunki. Hanketiimiin kuuluivat koordinoiva tutkimusjohtaja Juhani Pekkola, projektitutkija Olli Lehtonen, yliopettaja Marja-Leena Kauronen, yliopettaja Eeva-Liisa Frilander-Paavilainen, lehtori Tuomo Paakkonen sekä lehtori Ari Vesanen.

”Palkinto on tunnustus kaikille hankkeessa oleville toimijoille, kuten yhteistyöorganisaatioille, hanketiimille, opiskelijoille ja tutkimuskumppaneille. Toivon erityisesti, että tunnustuksella on merkitystä jatkohankkeiden toteuttamisessa”, Kallunki sanoo.

Parhaat käytänteet palkitaan

Kärjet-kannustuspalkinnot myönnetään ammattikorkeakoulujen parhaille TKI-käytänteille. Palkinnolla tuodaan esiin ammattikorkeakoulujen osaaminen ja merkitys suomalaisessa innovaatiotoiminnassa sekä korostetaan kansainvälisen yhteistyön merkitystä suomalaisen kilpailukyvyn edistämisessä.

Kärki-kilpailu käydään vuosittain ammattikorkeakoulujen TKI-päivien yhteydessä. Kilpailun järjestäjänä toimii Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajisto.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sai viime vuonna kaksi palkintoa Kärjet-kilpailussa, kun TULVA- ja KopTeri -hankkeet valittiin parhaiksi sarjoissaan. Lue tiedote.

Lisätietoja

Voi hyvin nuori! -hankkeen verkkosivut www.kyamk.fi/vhn.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Tutkimuspäällikkö Valdemar Kallunki
p. 044 702 8761
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs