Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KyAMK:n LOKKI-projekti päätökseen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK:n LOKKI-projekti päätökseen

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2012 klo 11:21
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun 1.6.2009 startannut LOKKI-projekti saa päätöksensä 30.6.2012.

Projektin tavoitteena oli ammattikorkeakoulun logistiikka-alan opetusmuotojen, -menetelmien ja -sisältöjen kehittäminen työelämän tarpeet tiedostaen. Tätä tuki projektin toinen tavoite, opetusteknologian ja -ympäristöjen kehitys Kasarminmäen kampuksella ja muualla KyAMK:ssa.

Projektissa toteutetut verkko- ja luentotallennusjärjestelmät mahdollistavat uusien koulutusten käynnistämisen, verkko-opetusmateriaalin kasvattamisen sekä virtuaaliopetusten monipuolisen kehittämisen.

Uusia opintomateriaaleja

Taustatyöstä ja opetusmateriaalituotannosta vastasi hankkeessa työskennellyt suunnittelija ja logistiikan aikuiskoulutuksen koulutusohjelmavastaava Raimo Päivärinta.

Opetusmateriaaleja suunniteltaessa selvitettiin maakunnan logistiikka-alan toimijoiden liiketoiminnan kehitystarpeita sekä niihin liittyviä koulutustarpeita, joissa painotuksina olivat kansainväliset kuljetukset ja rautatielogistiikka.

Tuloksena oli kuljetuslogistiikan sähköisen ja kirjallisen opetusmateriaalin uudistaminen kahdelle eri opetuskielelle: suomeksi ja englanniksi. Fokuksena näissä materiaaleissa oli dokumentit, tiedonsiirto ja lainsäädäntö. Lisäksi tuotettiin Kymenlaaksolle erittäin ajankohtaisten alihankintaketjun hallintaan liittyvien opintosisältöjen uudistaminen yhdessä elinkeinoelämän kanssa. Samalla toteutettiin kokonaislogistisen yrityspelin suunnittelu ja peli sisällytettiin logistiikka-alan opintosuunnitelmiin.

Oppimisteknologia mahdollistaa opetusratkaisuja

Projektin tuloksen syntyvät monimuoto- ja virtuaaliopetusratkaisut tarvitsevat toimiakseen tarvittavan teknisen välineistön, jonka hankkiminen ja käyttöönotto oli projektin toinen tavoite.

Projektin aikana Kasarminmäen kampuksella otettiin käyttöön Echo360-luokkahuoneopetuksen taltiointijärjestelmä sekä pystytettiin eri kampusten välillä toimiva videoviestintäjärjestelmä. Tämän lisäksi tehtiin toimitusketjujen ja logistiikan hallintajärjestelmä -laboratorion tarve- ja tilakartoitus.

Hankkeesta uusia opetussisältöjä ja koulutustuotteita

Hanke poiki myös useita opiskelijoille tarjottavia eri laajuisia koulutuspaketteja eri kielillä. Näitä ovat:

  • Maantie- ja merikuljetuslogistiikan sähköinen ja kirjallinen opetusmateriaali, joka käsittelee erityisesti kuljetusten riskivaiheita. Materiaalissa integroidaan sisällön oppiminen ja kielen oppiminen. Materiaali suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.
    • Sisällöt: kansainvälisten EU-Suomi-Venäjä kuljetusten organisointi, kuljetusprosessin ohjaus, tiedonsiirto, standardisoidut dokumentit sekä erikieliset avainkäsitteet.
  • Logistiikan insinööri- ja tradenomiopintoihin sisällytettävä Yrityspeli-opintojakso.
  • Logistiikan täysin uusia opintojaksoja oppi- ja opetusmateriaaleineen ja harjoituksineen, jotka sisällytetään vapaavalintaisena logistiikka-alan tutkintojen opintosuunnitelmiin sekä aikuiskoulutustarjontaan. Myös moodle- ja virtuaalitoteutus.

Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä olivat KyAMK:n opiskelijat sekä Kymenlaakson elinkeinoelämä. Logistiikka-alan luonteesta johtuen hankkeen tuloksista hyötyvät myös kansalliset raidelogistiikan toimijat. Näiden lisäksi hankkeesta hyötyivät avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat, virtuaali-AMK:n opiskelijat, sekä lisäksi erilaisiin tietoteknisiin kehittämisprojekteihin tai lisä- ja täydennyskoulutukseen osallistuvat yritykset ja niiden henkilöstö.

LOKKI poiki jatkohankkeen nimeltä Yhteistyöstä yhdessä tekemiseen: Logistiikan koulutuksen ja verkostoitumisen kehittäminen kansainvälisessä ympäristössä.

LOKKI-projektin verkkosivut ja esite osoitteessa http://www.kyamk.fi/Palvelut/Koulutus-%20ja%20ty%C3%B6el%C3%A4m%C3%A4palvelut/Koulutusprojektit/Lokki%20-%20projekti.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Seppo Harmaala
p. 044 702 8965
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs