Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KyAMK:lle kaksi palkintoa valtakunnallisessa TKI-toiminnan Kärki-kilpailussa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK:lle kaksi palkintoa valtakunnallisessa TKI-toiminnan Kärki-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2012 klo 10:40
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Sama teksti osoitteessa www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun TULVA- ja KopTeri-hankkeet palkittiin TKI-toiminnan Kärjet 2011-palkinnoilla ammattikorkeakoulujen valtakunnallisilla tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopäivillä Joensuussa 15.–16. helmikuuta 2012.

Kannustuspalkinnot myönnetään ammattikorkeakoulujen parhaille TKI-käytänteille. Palkinnolla tuodaan esiin ammattikorkeakoulujen osaaminen ja merkitys suomalaisessa innovaatiotoiminnassa sekä korostetaan kansainvälisen yhteistyön merkitystä suomalaisen kilpailukyvyn edistämisessä.

Kilpailu käytiin neljässä sarjassa: Työelämää hyödyntävän uuden tiedon tuottaminen, Uudet avaukset & innovatiiviset toimintatavat, Kansainvälistyminen ja Työelämän käytäntöjen kehittäminen. Lisäksi yhdessä sarjassa yksi esitys palkittiin kunniamaininnalla.

Palkintosarjat ja palkitut:

Työelämää hyödyntävän uuden tiedon tuottaminen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu:

TULVA – Tulevaisuuden veneala, projektipäällikkö Ari Haapanen, kehitysinsinööri Mikko Pitkäaho

TULVA -hankkeessa on tutkittu venealan tulevaisuudenkuvia sekä kuluttajien tarpeiden ennakoimista olemassa olevaa tietoa ja eri metodeja soveltamalla. Hankkeella on pyritty edistämään vihreämpää veneilyä tutkimuksen ja tiedonvälittämisen kautta.

Palkintoraadin mukaan hankkeen ansiona on vahva työelämää hyödyntävä ote. Yhteistyön avulla on kehitetty usean toimijaosapuolen voimin venealalla uutta tietoa ja koulutusosaamista. Opiskelijoiden mukanaoloa hankkeessa raati kehui erityisen aktiiviseksi ja tulokselliseksi. Tulosten todettiin olevan konkreettisia ja hyödynnettäviä niin partneriyrityksissä kuin koulutuksessa.

Kunniamaininnan samassa palkintosarjassa sai Savonia ammattikorkeakoulun Hiehohotelli-hanke.

Uudet avaukset ja innovatiiviset toimintatavat

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu:

KopTeri, tutkimusjohtaja Juhani Pekkola, projektipäällikkö Sanna Haavisto

KopTeri on KyAMK:n KymiCare-osaamiskeskittymän hallinnoima hanke, jossa on tuotettu puukuitupohjaisia älytuotteita terveyden- ja sairaanhoidon tarpeisiin. Yhdelle hankkeessa kehitetylle älytuotteelle on haettu patenttisuojaa ja kahdelle hyödyllisyysmallioikeutta. KopTerin tuoteinnovaatiot ovat aiemmin palkittu KymiBusinessidea 2010 -liikeideakilpailun voitolla.

Tuomaristo totesi hankkeen olevan erinomainen esimerkki rohkeasta, ennakkoluulottomasta ja innovatiivisesta tuotekehittämisestä. KopTerissa kehitettiin laajaa ja monialaista asiantuntijaverkostoa hyödyntäen innovatiivisia älytuotteita selkeästi määriteltyihin käyttökonteksteihin. Materiaalien ja käyttötapojen sovellutusten rohkeat ja uudet avaukset ovat raadin mukaan aikaansa edellä ja lopputuotteina jo osittain patentoituja.

Kansainvälistyminen

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu:

PELLETime, Lasse Okkonen.

Työelämän käytäntöjen kehittäminen

Savonia ammattikorkeakoulu:

Hambulanssi – liikkuva suunhoitoyksikkö, Kaarina Sirviö.

KyAMK:n palkinnot vastaanottivat hankkeiden puolesta toimialajohtaja Seija Aalto (sosiaali- ja terveysala/KopTeri), koordinoivat tutkimusjohtajat Juhani Pekkola (sosiaali- ja terveysala/KopTeri), Marja-Liisa Neuvonen-Rauhala (muotoilu ja media/TULVA) ja Juhani Talvela (tekniikka ja liikenne/TULVA) sekä projektipäällikkö Ari Haapanen (TULVA)

Lisäksi tutkimusjohtaja Pekkola osallistui luennoitsijavieraana keskiviikkona 15.2. pidettyyn Ikäosaamisen rajalla! -teemasessioon. Hän esitteli tilaisuudessa KyAMK:ssa tuotetun, väestönkasvun kestävää kehitystä tarkastelevan ”2,6 Kestävä kansakunta. Elinvoimainen 200-vuotias Suomi” -tutkimuksen tuloksia.

Kärki-kilpailu käydään vuosittain ammattikorkeakoulujen TKI-päivien yhteydessä. Kilpailun järjestäjänä toimii Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajisto. Palkintoraatiin kuuluivat Sakari Kainulainen (Diakonia-ammattikorkeakoulu), Anne Ilvonen (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), tuotepäällikkö Jukka Sadinmäki (Abloy Oyj, Rakennushelat -liiketoimintayksikkö) sekä TKI-johtajat -verkoston puheenjohtaja, Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimusjohtaja Petteri Ikonen.

Vuoden 2012 TKI-päivien järjestelyistä vastasi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu.

Lisätiedot

www.pkamk.fi/tkipaivat2012

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KopTeri-hanke

koordinoiva tutkimusjohtaja Juhani Pekkola, p. 044 702 8439

projektipäällikkö Sanna Haavisto, p. 044 702 8426

 

TULVA-hanke

projektipäällikkö Ari Haapanen, p. 044 702 8994

Kehitysinsinööri Mikko Pitkäaho, p. 044 702 8511

etunimi.sukunimi@kyamk.fi

www.kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs