Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamkissa pohditaan: Venäläinen rock – viihdettä vai vaikuttamista?

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamkissa pohditaan: Venäläinen rock – viihdettä vai vaikuttamista?

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2014 klo 10:33
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa pohditaan venäläisen rockin syvintä olemusta – onko se viihdettä vai vaikuttamista?

Metsolan kampuksella (Pääskysentie 1, Kotka) keskiviikkona 12.2.2014 kello 14–16 järjestettävällä luennolla puhujana on professori Tomi Huttunen Helsingin yliopistolta.

Luento on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Luentosarja on osa avoimen AMK:n tarjontaa. Luennolle ilmoittautuminen osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Venalainen_rock__viihdetta_vai_vaikuttamista_6849.

Studia Professionalia Russica -luentosarjaan kuuluvassa luennossa Huttunen kertoo venäläisen rockin kapinallisesta historiasta ja Venäjän historiallisesta taistelusta rockmusiikkia vastaan.

Beatles-imitaatiosta feministipunkkiin

Venäjänkielinen rock syntyi Leningradissa 1960–70-lukujen taitteessa. Yhtyeet imitoivat Beatlesia, mutta pian venäläiset rokkarit löysivät Bob Dylanin ja alkoivat kirjoittaa vahvoja kirjallisia rocktekstejä. 1980-luvulla rockista tuli muutosta janoavan nuorison ilmaisukanava, ja myöhäisen Neuvostoliiton rokkarisukupolvi toteutti perestroikan.

Missä asemassa oli punk neuvostoaikana ja sen jälkeen? Miksi Pussy Riotin feministinen punk-performanssi herätti niin voimakkaan reaktion Venäjällä? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Venäjän viimeaikaisesta kulttuurihistoriasta. Luennolla kuullaan ja nähdään näytteitä venäläisen rockmusiikin historiasta ja nykypäivästä.

Venäläisen kulttuurin asiantuntija

Tomi Huttunen on Helsingin yliopiston venäläisen kirjallisuuden professori, joka on kirjoittanut venäläisestä nykykirjallisuudesta, klassikoista, avantgardesta, 1920-luvusta, montaasista ja kulttuurisemiotiikasta. Hän on luennoinut paljon venäläisestä kirjallisuudesta ja kulttuurista, rockista ja elokuvasta.

Hänen viimeaikaisiin teoksiinsa lukeutuvat muuna muassa Pietari on rock (Into-kustannus, 2012), Joka kevät minä kuolen (Juri Ševtšukin runokokoelman suomennos, Into-kustannus, 2013), Kenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudesta (Avain, 2012)

Huttunen on saanut Suomalaisen Tiedeakatemian väitöskirjapalkinnon vuonna 2008.

Huttunen on syntynyt Kuusankoskella 1971, kirjoittanut ylioppilaaksi Kotkan Katariinan lukiosta vuonna 1990 ja väitellyt filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007.

Lisätietoja http://blogs.helsinki.fi/tphuttun/.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Anne Fransas
p. 044 702 8506
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs