Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamkin Pajalla opiskelijoiden ”Näyttely kertaa kaksi” -pukunäyttely

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamkin Pajalla opiskelijoiden ”Näyttely kertaa kaksi” -pukunäyttely

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2013 klo 15:10
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Toimittajat ovat tervetulleita Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijoiden sekä yhteistyöoppilaitosten opiskelijoiden ”Näyttely kertaa kaksi” -pukunäyttelyn avajaisiin.

Aika: torstai 17.10.2013 kello 18.00
Paikka: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Kasarminmäen kampus, Paja Galleria, Kuuselankatu 1, Kouvola

Näyttely on avoinna kaikille kiinnostuneille 18.10.–1.11.2013 arkipäivisin kello 10–17. Se koostuu nimensä mukaisesti kahdesta eri näyttelystä: Other Sides ja Unlimited Design Project.

Other Sides on Pietarin valtiollisen teknologian ja designin yliopiston (SUTD) muotisuunnitteluosaston ja Kyamkin muotoilun koulutusohjelman designer-stylisti -opiskelijoiden yhteinen opetusprojekti lukuvuonna 2012–2013.

Mukana projektissa on ollut yhteensä 22 opiskelijaa: 14 opiskelijaa SUTD:sta ja 8 opiskelijaa Kyamkista. Projekti jatkaa syksyllä 2011 alkanutta oppilaitosten välistä yhteistyötä. Ammatillisten valmiuksien lisäksi keskeistä projektissa on ollut kansainvälisyyden ja kulttuurien tuntemuksen lisääminen naapurimaiden opiskelijoiden välillä.

Tehtävänä Other Sides -projektissa on ollut ideoida ja suunnitella 15 asua seuraavista lähtökohdista: Venäläiset opiskelijat ovat ideoineet suunnitteluteemaa suomalaisesta tai pohjoismaisesta nykytaiteesta tai muotoilusta, joko yksittäisen taiteilijan tai designerin tuotannosta. Suomalaisille opiskelijoille puolestaan tehtävänä oli ideoida teema venäläisistä lähtökohdista. Suunnittelullisena lähtökohtana molemmille ryhmille on ollut läpinäkyvien tai läpikuultavien materiaalien käyttö asuissa.

Unlimited Design Project on Pietarin Stieglitz Akatemian pukusuunnittelun sekä Kyamkin esiintymissuunnittelun ja Mikkelin ammattikorkeakoulun teatteripukusuunnittelun yhteinen opetusprojekti, joka on toteutettu lukuvuonna 2012–2013.

Mukana projektissa on ollut yhteensä 14 opiskelijaa: 8 opiskelijaa Kyamkista ja Mamkista sekä 6 opiskelijaa Pietarista.  Stieglitz akatemian kanssa yhteistyö on jatkunut neljä vuotta ja sitä jatketaan myös tulevina vuosina.

Yhteisenä teemana ja lähtökohtana Unlimited Design -projektissa ovat olleet sekä venäläiset että suomalaiset kansanpuvut ja kansallispuvut.  Tavoitteena on ollut luoda niiden pohjalta muodikas ja moderni mallisto. Tämän vuoden teemana ovat olleet värit: valkoinen, punainen ja musta. Materiaaleja on saanut käyttää vapaasti. Kukin opiskelija on suunnitellut oman mallistonsa, joka sisältää 5–7 asukokonaisuutta. Mallistosta on toteutettu yksi asukokonaisuus asusteineen.  Kulttuurituntemuksen ja kansainvälisyyden tavoite on toteutunut erinomaisesti molemmissa projekteissa.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Muotoilun lehtori Seija Kiuru, p. 044 702 8356, etunimi.sukunimi@kyamk.fi
Muotoilun lehtori Esko Ahola, p. 044 702 8912, etunimi.sukunimi@kyamk.fi     
Opiskelija Kaisuanna Pikkarainen, etunimi.sukunimi@student.kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs