Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamkille ja Mamkille yhtenäinen ilme

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamkille ja Mamkille yhtenäinen ilme

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2013 klo 12:15
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Pääviestinä Kasva vahvaksi – Grow strong

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (Kyamk) ja Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) sekä niiden ylläpitäjäyhtiö Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy (Xamk) yhdenmukaistavat ilmeensä 1.11.2013 alkaen.

Yhtenäinen ilme tukee yhteisiä tavoitteita, jotka voi tiivistää muotoon Kasva vahvaksi – Grow strong.

Korkeakoulut lupaavat, että pistävät itsensä likoon ja haastavat itsensä ja sidosryhmänsä, jotta voivat jatkuvasti kehittää korkeakouluyhteisöä. Kyamkin ja Mamkin yhteisenä tavoitteena on fuusio vuonna 2017. Ks. tiedote.

”Yhdistämme tietoa ja taitoa. Haluamme olla luova ja näkyvää tulosta tuottava edelläkävijä. Uskomme yhdessä tekemiseen ja panostamme päivittäiseen avoimeen yhteistyöhön”, korkeakoulut lupaavat.

Opiskelijaviestinnässä korostuu tuki ja tavoitteet: ”Kyamkista ja Mamkista saat oikeanlaiset eväät itsesi ja osaamisesi kehittämiseksi.”

Ilmeen pohjana on liikemerkki, joka on kaikilla samanmuotoinen mutta erivärinen. Mukana on myös jotain tuttua: Mamkilla oma sininen ja Kyamkilla vihreä. Yhteisellä yhtiöllä väri yhdistyy sinivihreäksi.Tunnus eli visuaalinen tunniste muodostuu kolmesta elementistä, liikemerkistä, logosta ja alatekstistä.

Merkin osat edustavat yhdistymisen avulla saavutettavaa moniulotteisuutta, pyöreä muoto symboloi tasa-arvoista yhteistyötä ja monistuvat pallot kuvastavat energisyyttä ja kasvunhalua – tekijää, jonka ominaisuuksiin pysähtyneisyys ei kuulu. Lisäksi liikemerkki yhdistää kahden toimijan päävärit.

Logo syntyy nimilyhenteestä Kyamk, Mamk ja Xamk. Jo aiemmin tänä vuonna molemmat korkeakoulut päättivät, että niiden nimen lyhenne on Mamk ja Kyamk. Se on ns. lyhennesana, eli lyhenteen voi lausua sanana (vertaa esimerkiksi Kela, Akava, Unicef).  Lyhennesanat käyttäytyvät ja taipuvat tavallisten sanojen tapaan. Taivutuspääte lisätään lyhenteeseen ilman kaksoispistettä. Koska lyhenne loppuu konsonanttiin, lisätään sidevokaaliksi i-kirjain, esimerkiksi: Kyamkissa, Mamkista jne.

Ylläpitäjäosakeyhtiön lyhenteeksi on valittu Xamk, joka tulee käyttöön mm. nettisivuilla ja sähköposteissa marraskuusta 2013 alkaen.

Uuden ilmeen on suunnitellut kaakkoissuomalainen markkinoinnin ja viestinnän suunnittelutoimisto Nitro ID.

Lisätietoja

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, www.xamk.fi
Toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, p. 050 312 5151

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, www.kyamk.fi
Rehtori Petteri Ikonen, p. 044 702 8200
Viestintäpäällikkö Marja Metso, p. 044 702 8328

Mikkelin ammattikorkeakoulu, www.mamk.fi
Rehtori Heikki Saastamoinen, p. 050 312 5151
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen, p. 040 521 1809

Kyamkin mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs