Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KyAMK yhä suositumpi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK yhä suositumpi

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 09:51
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun rehtori Petteri Ikonen on tyytyväinen juuri päättyneen yhteishaun tuloksiin. KyAMKiin haki yhteensä 1486 ensisijaista hakijaa nuorten haussa. Se tarkoittaa että vetovoima oli 2,7 (ensisijaisia hakijoita/aloituspaikka). Viime vuonna vetovoima oli 2,5.

Myös vuosittainen vetovoima nousi. Vuoden 2012 yhteenlaskettu vetovoima oli 2,6 ja vuonna 2013 se oli 2,8 (nuorten syksyn ja kevään haut yhteensä).

Rehtori on tyytyväinen siitä, että KyAMK koetaan kiinnostavaksi koulutuspaikaksi myös muualla Suomessa. Hakijoista (nuorten haku) noin 60 % oli Kymenlaaksosta. Kaksi isointa muuta aluetta oli Uusimaa (16%) ja Päijät-Häme (5%). Hakijamäärät muista maakunnista vaihtelevat kuitenkin paljon koulutusohjelmittain, osaan hakijat tulevat tasaisemmin ympäri Suomea (esim. restaurointi, merenkulkuala ja veneteknologia).

KyAMK:n vetovoimaisimmat koulutusohjelmat päiväkoulutuksessa (eli nuorten haku) olivat: ensihoito (7,7), muotoilu (5,5), sosiaaliala (5,5), ja merikapteenikoulutus (3,4).

Monimuotokoulutuksen (aikuisten haku) vetovoimaisimmat koulutusohjelmat olivat vanhustyö (3,9) ja meri-insinöörin koulutus (2,1).

Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen suosituin koulutusohjelma oli englanninkielinen International Business Management (2,0).

Kaikki hakutilastot julkaistaan nettisivulla http://www.kyamk.fi/Hakijalle/Hakijan%20tietopankki/Hakijatilastot/

Nettisivulla http://www.kyamk.fi/Hakijalle/ on tarjolla paljon tietoa kustakin hausta. Esim. valintakokeiden ajankohta ja haun tarkempi aikataulu.

Kaikki nyt haussa olleet koulutukset alkavat syksyllä 2013.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Hakuun liittyvät asiat:
Hakutoimisto, suunnittelija Tuija Koskipuro, p. 044 702 8890

Muut asiat:
Rehtori Petteri Ikonen, p. 044 702 8200
Viestintäpäällikkö Marja Metso, p. 044 702 8328

KyAMK:n mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs