Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamk vahvisti Pietari-yheistyötään

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk vahvisti Pietari-yheistyötään

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 09:30
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu oli mukana Kotkan kaupungin järjestämässä Kotka-päivässä Pietarissa 1.10.2014. Päivän tavoitteena on kehittää edelleen Kotkan ja Pietarin sekä siellä toimivien yhteistyötä.

Kymenlaakson ammattikorkeakoululla oli päivän aikana oma tilaisuus, jossa rehtori Petteri Ikonen ja vararehtori Mirja Toikka yhdessä Kyamkin muiden edustajien kanssa tapasivat venäläisten yliopistojen ja koulutusyksiköiden rehtoreita ja edustajia. Tapaamiseen osallistui henkilöitä noin kuudesta eri yliopistosta tai koulutusorganisaatiosta Pietarissa.

Päivän aikana sovittiin konkreettisista toimenpiteistä korkeakouluyhteistyöhön. Rehtori Ikonen toi tiedon, että Kyamk kutsuu yhteistyökumppaninsa Aalto-yliopiston kanssa pietarilaiset yliopistot Suomeen marraskuussa. Silloin järjestetään kansainvälinen yhteistyöfoorumi, jonka aiheena on korkeakouluyhteistyön kehittäminen pohjoisella kasvuvyöhykkeellä.

Energia-alan koulutuksesta sopimus

Rehtori Petteri Ikonen ja PEIPK:n rehtori Alexander Nazarychev allekirjoittivat tilaisuudessa puitesopimuksen yhteistyöstä energia-alan koulutuksessa. PEIPK on pietarilainen energia-alan täydennyskoulutusorganisaatio, Petersburg Power Engineering Institute of Professional Development.

Puitesopimuksen tavoitteena on mm. kehittää yhteistyötä koulutusten ja täydennyskoulutusten järjestämisessä. Kyamk tarjoaa PEIPKissä opiskelleille energia-alan ammattilaisille mahdollisuuden täydentää osaamistaan länsimaisista energia-alan tekniikoista ja toimintatavoista, esimerkiksi energian säästöön liittyvissä asioissa. Kyamk tarjoaa myös mahdollisuuden suorittaa Double Degree eli korkeakoulututkinto alalta. Sopimuksen tavoitteena on myös järjestää opiskelija- ja henkilökuntavaihtoa sekä järjestää kansainvälisiä konferensseja ja tuottaa yhteisiä julkaisuja.

Innovaatiofoorumissa keskustelua

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on mukana myös Pietarin innovaatiofoorumissa torstaina 2.10. Innovaatiofoorumi on jokavuotinen tapahtuma, joka järjestetään messukeskus Lenexpossa.

Torstaina 2.10. innovaatiofoorumissa pidetään Kymenlaakson maakunnan yhteinen seminaaritilaisuus, International Hub of Northern Growth Zone, jossa eri alojen asiantuntijat Kymenlaaksoa pohjoisen kasvuvyöhykkeen risteyspaikkana.

Seminaarissa puhuvat mm. Kyamkin rehtori Petteri Ikonen ja Kyamkin NELI-logistiikkakeskittymän johtaja Mervi Nurminen. Molemmat tarkastelevat puheenvuoroissaan Kymenlaakson asemaa EU–Venäjä-välisellä kasvuvyöhykkeellä. Mervi Nurminen tarkastelee asiaa logistiikan näkökulmasta: “Nordic Growth Zone - Innovation platform for logistics development”.

Rehtori Petteri Ikosen aiheena on korkeakoulun rooli yhteistyössä: ”Kymenlaakso as a mill of Higher Education Instituons cooperation between Russia and EU on Northern Growth Zone”. Hänen mukaansa verkostomainen yhteistyö on parhaimmillaan, kun se kumuloi ja lisää tietoa, liiketoimintaa sekä tutkimus- ja kehittämisyhteistyötä.

Ikosen mukaan Kymenlaakso on eräänlainen mylly kahden alueen välillä. Kyamkilla on noin 100 yhteistyökorkeakoulua ympäri maailmaa, 12 miljoonan euron hankesalkku tutkimus- ja kehittämistoiminnassa sekä yrittäjyysyhteisö, joka kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen.

Kotkalla monipuolista yhteistyötä

Kotka-päivän järjestäminen Pietarissa on perinne, jonka avulla Kotkan ja Pietarin kaupungit jatkavat yhteistyönsä kehittämistä ja tiivistämistä. Kaupunkien edustajat käsittelivät useita eri teemoja 1.10.2014 Pietarissa järjestetyssä Kotka-päivässä. Vierailua veti Kotkan puolesta kehitysjohtaja Terhi Lindholm.

Tapahtuman aikana kotkalaiset kävivät keskusteluja mm. Pietarin ulkoasiainkomitean johdon kanssa.
Tavoitteena oli mm. tuoda esille Kantasatama-hanketta yhteistyökumppaneille sekä markkinoida Kotkan seutua matkailukohteena. Matkailun workshopiin ja mini-messuille Pietarin Suomi-taloon oli kutsuttu venäläisiä matkanjärjestäjiä, matkailutoimittajia ja bloggareita.

Vesistömatkailun kehittäminen oli myös yksi Kotka-päivän ohjelman teema. Osapuolet allekirjoittivat aieyhteistyösopimuksen Kotkan ja Kronstadtin välillä veneilyn kehittämisen edistämiseksi Itäisellä Suomenlahdella.

Kuva

Kuva allekirjoitustilaisuudesta on liitteenä.

Kuvateksti: Rehtori Petteri Ikonen (vas.) ja PEIPK:n rehtori Alexander Nazarychev allekirjoittivat Pietarissa 1.10.2014 puitesopimuksen yhteistyöstä energia-alan koulutuksessa.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Rehtori Petteri Ikonen, p. 044 702 8200

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs