Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamk sai oman toimiluvan

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk sai oman toimiluvan

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 15:08
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sai itsenäisen korkeakoulun toimiluvan 1.1.2014 alkaen. Asiasta päätti valtioneuvosto 12.12.2013.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun rehtori Petteri Ikonen on erittäin tyytyväinen korkeakoulun toimiluvasta. Lupa on juuri sellainen, kuin Kyamk haki.

Rehtori kiittää koko henkilökuntaa, opiskelijoita ja sidosryhmiä ansiokkaasta yhteistyötä toimilupahakemuksen valmistelussa. ”Tämä osoittaa, että yhteen hiileen puhaltamalla onnistumme yhdessä”, Ikonen sanoo. Hän korostaa, että myös koko Kymenlaakson kannalta on tärkeää, että alueella toimii vahva korkeakoulu.

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen iloitsee myös toimilupapäätöksestä ja haluaa kiittää Kyamkin opiskelijoita, henkilöstöä ja johtoa hyvin tehdystä työstä.

”Päätös osoittaa, että myös opetus- ja kulttuuriministeriö arvostaa sitä työtä, jota täällä on tehty. OKM on myös luvannut alustavasti kehittämisrahaa Kyamkin ja Mamkin yhteistyölle.”

Toimiluvan kehittämisvelvoitteena on, että Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n tulee omalta osaltaan toimia niin, että Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen toiminnot voidaan yhdistää vuoden 2017 alusta lukien.

Kyamkin toimiluvassa velvoitetaan myös, että ammattikorkeakoulu huolehtii siitä, että ennen uuden toimiluvan voimaantuloa opintonsa aloittaneet opiskelijat voivat suorittaa opintonsa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Toimiluvan sai 24 ammattikorkeakoulua. Uusien toimilupien myöntämiskriteereissä korostuvat koulutustarpeen lisäksi toiminnan laatuun, vaikuttavuuteen ja tehokkuuteen liittyvät näkökohdat.

Lue lisää:

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Rehtori Petteri Ikonen
P. 044 702 8200

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs