Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KyAMK mukana merenkulun kansainvälisessä seminaaritapahtumassa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK mukana merenkulun kansainvälisessä seminaaritapahtumassa

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2012 klo 09:59
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskuksen Merikotka järjestävät kansainvälisen "Security Threats of Maritime Oil Transport in the Baltic Sea" -seminaari- ja työpajatapahtuman Kotkassa 15.–16.5.2012. Seminaari on osa “Minimizing risks of maritime oil transport by holistic safety and security strategies(MIMIC) -projektia.

MIMIC keskittyy kokonaisvaltaisten turvallisuusstrategioiden kehittämiseen öljyn merikuljetuksiin liittyvien riskien minimoimiseksi. Seminaaritapahtuman tarkoituksena on kehittää projektissa tähän asti saavutettuja tuloksia yhdessä alan vaikuttajien, yritysten ja asiantuntijoiden kanssa kohti hankkeen seuraavia työvaiheita.

Seminaariin on kokoontunut yhteensä noin 40 alan asiantuntijaa Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Edustettuina ovat sekä merenkulun eri osa-alueet että sidosryhmät, laivanomistajat ja opetuksen ja tutkimuksen toimijatkin.

Luentojen aiheina käsitellään muun muassa merenkulun valvontaa ja siihen liittyvää yhteistyötä Euroopan alueella sekä merenkulun terrorismia ja turvallisuusuhkia. Tutkimuspäällikkö Mirva Salokorpi KyAMK:sta esittelee hanketta ja käsittelee myös meriturvallisuuden tutkimustarpeita, yhteistyötä ja tiedonkulkua.

Lisäksi ohjelmassa perehdytään venäläisiin merenkulun turvallisuuskoulutuksen käytäntöihin. Seminaariosuuteen sisältyy myös vierailu Merikeskus Vellamossa.

Keskiviikkona 16.5. pidettävässä workshop-osuus toteutetaan kolmena eri työpajana:

työpaja 1: Identification of threats

työpaja 2: Scenarios for traffic flows

työpaja 3: Ship grounding model review

KyAMK vastaa työpaja 1:en toteutuksesta. Workshopissa käsitellään KyAMK:n vastuulla MIMIC-hankkeessa olevaa työpaketti 3:a, jossa tunnistetaan ja analysoidaan öljyn merikuljetuksiin liittyviä turvallisuusuhkia Itämerellä.

Workshopissa käydään läpi KyAMK:n työpakettia varten tehtyjen strukturoitujen teemahaastattelujen alustavia tuloksia, ja käydään keskustelua haastatteluissa esille tulleista uhkaskenaarioista. Muista seminaaritapahtuman työpajoista vastaavat MIMIC-hankkeen muut partnerit.

Seminaarin ohjelma ja tarkempi aikataulu löytyvät KyAMK:n tapahtumakalenterista: http://www.kyamk.fi/Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri/?cal_id=714 .

Lisätietoa seminaarin luentomateriaaleista on saatavilla kuluvan viikon aikana KyAMK:n nettisivuilta osoitteesta http://www.kyamk.fi/Ajankohtaista/Seminaarimateriaalit/Vuosi%202012/ .

MIMIC-hanketta hallinnoi Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka. Hankkeessa ovat Merikotkan ja KyAMK:n lisäksi mukana Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus Turun yliopistosta, Aalto-yliopiston Teknillinen korkeakoulu, Helsingin yliopisto, Suomen ympäristökeskus, Tallinnan teknillinen korkeakoulu, Tarton yliopisto sekä Ruotsin meteorologinen ja hydrologinen instituutti.

Projektin päärahoittajana on Central Baltic INTERREG IV A Programme 2007–2013. Muita rahoittajia ovat KyAMK, Kotkan kaupunki, Kotka-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Suomen ympäristökeskus, Ruotsin meteorologinen ja hydrologinen instituutti sekä Tarton yliopisto.

 

Lisätiedot

MIMIC-projekti: www.merikotka.fi/mimic

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Tutkimuspäällikkö Mirva Salokorpi, p. 044 702 8513, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Projektipäällikkö Anne Fransas, p. 044 702 8506, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Merikotka tutkimuskeskus

Projektipäällikkö Piia Nygren, p. 044 763 6173, etunimi.sukunimi@merikotka.fi

 

www.kyamk.fi

Kaikki KyAMK:n mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi/mediatiedotteet .

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs