Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamk keskittyy kahdelle kampukselle

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk keskittyy kahdelle kampukselle

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2013 klo 13:53
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu siirtää 1.8.2014 alkaen Kotkan Jylpyn kampuksen toiminnot Kotkan Metsolan kampukselle. Kyamkissa on silloin kaksi kampusta, yksi Kotkassa ja yksi Kouvolassa. Asiasta päätti Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus kokouksessaan 24.9.2013.

Jylpyn kampuksella on tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalan koulutusta. Syksystä 2014 lähtien koulutus on samalla kampuksella tekniikan ja merenkulun koulutuksen kanssa. Metsolassa on silloin arviolta 2 200 opiskelijaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriölle 30.9.2013 mennessä lähetettävään toimilupahakemukseen Kyamk on toiminnallisten ja taloudellisten selvitysten yhteydessä kirjoittanut sekä taloudellisissa laskelmissa huomioinut Jylpyn toimipisteen toimintojen siirrosta Metsolan kampukselle saatavat toiminnalliset, pedagogiset ja taloudelliset hyödyt ja mahdollisuudet. Järjestely tuo ammattikorkeakoululle keskimäärin noin 400 000 euron vuotuiset säästöt vuoteen 2022 asti. Tilojen suunnittelussa tulevat olemaan mukana myös henkilöstön ja opiskelijoiden edustajat.

Lisäksi ammattikorkeakoulu valmistautuu veneteknologian osalta siihen, että uudessa toimiluvassa sille ei tule koulutusvastuuta alalle. Tämän johdosta ammattikorkeakoulu selvittää koulutusvastuun muutoksen vaikutukset opetuksen järjestämiseen sekä siitä seuraavat henkilöstövaikutukset. Asia etenee yt-menettelyn mukaisesti. 

Lisätiedot

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy
hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen, p. 0400 644 206
toimitusjohtaja, rehtori Petteri Ikonen, p. 044 702 8200

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs