Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamk käynnisti uudet yt-neuvottelut

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk käynnisti uudet yt-neuvottelut

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2013 klo 13:04
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on käynyt yhteistoimintaneuvotteluja vuoden 2011 lopusta lähtien opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämän rakennemuutoksen toteuttamiseksi. Neuvottelut päättyvät sitten, kun toimenpiteet vuodelle 2015 saakka on saatu toteutettua.

Uutena asiana Kyamk käynnisti 12.9.2013 tehostetut, ns. kuusiviikkoiset yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä tukipalveluhenkilöstön töiden uudelleen järjestämiseksi. Työnantajan arvio on, että töiden uudelleenjärjestelyt koskevat noin 20 henkilöä.

Kyamkin opetuksen tukitoimintojen uudelleenorganisoinnilla kehitetään opetuksen, TKI- ja palvelutoiminnan sekä aluekehityksen laatua ja tehokkuutta. Neuvoteltaviin asioihin kuuluvat henkilökunnan mahdolliset siirrot tehtävistä ja toimipisteestä toiseen, muutokset työtehtävissä ja työmenetelmissä sekä niihin liittyvät uudelleenkoulutuskysymykset. Kysymykseen voivat tulla myös osa-aikaistamiset, lomauttamiset ja irtisanomiset.

Tukipalveluyksiköiden uudelleenjärjestelyjen lisäksi neuvottelujen lähtökohtina ovat OKM:n määrärahaleikkaukset sekä mahdollinen Jylpyn toimipisteestä luopuminen ja toiminnan siirtäminen Metsolan kampukselle syksyn 2014 alussa. OKM on tarkentanut arviotaan perusrahoituksen ammattikorkeakoulukohtaisesta kehittymisestä uusimmilla tilastotiedoilla. Kyamkiin kohdistettu tulorahoituksen leikkaus on nyt yhteensä 5 miljoonaa euroa vuodesta 2012 vuoteen 2017.

Työnantajan alustavan näkemyksen mukaan tässä neuvottelussa tarkoitettujen, edellä mainittujen toimien ja taloudellisten perusteiden johdosta Kyamkin henkilökunnan määrä vähentyy loppuvuonna 2013 ja vuonna 2014. Työnantaja toivoo, että toimet eivät aiheuta paljon irtisanomisia, vaan vähennystarve pystytään hoitamaan töiden uudelleenjärjestelyillä ja ns. luonnollisen poistuman keinoin.

Työnantaja tulee esittämään toimintasuunnitelman tai toimintaperiaatteet henkilöiden uudelleentyöllistymisen tukemiseksi.

Seuraavat neuvottelupäivät ovat 27.9.2013 ja 4.10.2013.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
rehtori Petteri Ikonen
p. 044 702 8200

Kyamkin mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs