Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamk kasvattaa ammattitaitoa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk kasvattaa ammattitaitoa

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 09:41
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku alkaa maanantaina 3.3.2014. Kymenlaakson ammattikorkeakoulu käynnistää hakijoiden tueksi Kyamk kasvattaa ammattitaitoa -kampanjan. Sen avulla hakijat saavat ensikäden tietoa opiskelusta suoraan Kyamkin opiskelijoilta, kun nämä kertovat kasvutarinoitaan Kyamkin Facebook- ja www-sivuilla.

Sivulta www.kyamk.fi/opiskelijahaastattelut löytyy lisäksi opiskelijoiden vaihto- ja uratarinoita sekä työnantajahaastatteluja. Lisätietoja hausta ja koulutuksista on tarjolla osoitteessa www.kyamk.fi/hakijalle. Sivuilta löytyy myös sähköinen Hakijan opas.

Tarjolla 757 opiskelupaikkaa

Kevään yhteishaussa Kyamkissa on haettavana 757 korkeakoulututkintoon johtavaa aloituspaikkaa. Haussa ovat yhtä aikaa nuorten ja aikuisten koulutus sekä ylemmät AMK-tutkinnot. Kaikki haettavana olevat koulutukset alkavat syksyllä 2014. Opiskelu järjestetään Kyamkin kampuksilla Kotkassa ja Kouvolassa.

Haku jatkuu tiistaihin 1.4.2014 kello 16.15 saakka osoitteessa www.amkhaku.fi.

Päiväopintoja nuorille ja monimuoto-opintoja aikuisille

Nuorten haussa on tarjolla 13 koulutusta ja 511 aloituspaikkaa. Tutkintonimikkeitä ovat artenomi (AMK), insinööri (AMK), merikapteeni (AMK), muotoilija (AMK), naprapaatti (AMK), sairaanhoitaja (AMK), sosionomi (AMK), terveydenhoitaja (AMK) sekä tradenomi (AMK). Muotoilun koulutuksessa opintoja voi painottaa joko graafiseen muotoiluun tai sisustusarkkitehtuuriin ja kalustesuunnitteluun. 

Tärkeä osa opintoja on työelämässä oppiminen. Työharjoittelua on vähintään 30 opintopistettä ja opiskelijat ovat mukana erilaisissa työelämän kanssa tehtävissä projekteissa.

Aikuiskoulutusten yhteishaussa voi hakea 5 eri koulutukseen, joista valmistuu geronomiksi (AMK), insinööriksi (AMK), merikapteeniksi (AMK) ja terveydenhoitajaksi (AMK). Aloituspaikkoja on 132.

Koulutukset toteutetaan monimuoto-opintoina, jotka voi suorittaa työn ohessa. Opiskelu painottuu verkko- ja etäopintoihin. Lähiopetusta on vähemmän kuin päiväopinnoissa ja se järjestetään pääsääntöisesti päiväsaikaan arkipäivinä. Opetukseen kuuluvien lähiopetuspäivien määrä vaihtelee koulutuksittain.

Ylemmillä AMK-tutkinnoilla lisäpätevyyttä

Ylempään AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista haussa ovat sosiaaliala, terveyden edistäminen ja teknologiaosaamisen johtaminen. Lisäksi tarjolla ovat englanninkieliset Degree Programme in Design ja Degree Programme in International Business Management, joihin haetaan suoraan Kyamkiin. Aloituspaikkoja on yhteensä 114.

Ylemmät AMK-tutkinnot toteutetaan Master Schoolissa yhteistyössä Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa. Opiskelijoilla on näin entistä laajempi valikoima opintoja, joista he voivat valita mieleisensä. Opinnot antavat valmiuksia oman työn tutkivaan kehittämiseen sekä työyhteisön ja toimialan uudistamiseen. Olennainen osa Master Schoolia ovat johtamisopinnot.

Ylempi AMK-tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto. Hakuedellytyksinä ovat aiempi korkeakoulututkinto sekä vähintään kolmen vuoden työkokemus asianomaiselta alalta tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Hakijan tukena tekniikan valmennuskurssi ja hakutoimisto

Kyamk tukee hakijoitaan monipuolisesti. Huhtikuussa käynnistyy maksuton valmennuskurssi tekniikan opinnoista kiinnostuneille. Kurssi antaa laajan katsauksen matematiikan ja fysiikan perusoppeihin – mukaan pääsee 80 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Lisätietoa on tarjolla osoitteesta www.kyamk.fi/valmennuskurssi.

Kyamkin hakutoimisto auttaa kaikissa hakuun liittyvissä kysymyksissä. Hakutoimiston yhteystiedot löydät osoitteesta http://www.kyamk.fi/hakijalle.

Lisätiedot

www.kyamk.fi/hakijalle

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Hakutoimisto
puh. 044 702 8891, 044 702 8890, 044 702 8752
hakutoimisto(at)kyamk.fi

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen
puh. 040 521 1809, tiivi.pukkila-nupponen(at)xamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs