Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KyAMK ja pietarilainen ITMO yhteistyöhön

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK ja pietarilainen ITMO yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2012 klo 11:54
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja pietarilainen National Research University of Information Technologies, Mechanics and Optics (ITMO) ovat solmineet yhteistyösopimuksen 27.9.2012 Pietarissa. Tutkimusyliopisto ITMO:n puolesta sopimuksen allekirjoitti tutkimuksesta ja innovaatiotoiminnasta vastaava vararehtori Nikolai R. Toivonen ja KyAMK:n puolesta vararehtori Mirja Toikka.

Kuvat ja kuvatekstit allekirjoitustilaisuudesta voi ladata osoitteessa: http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/ITMO/.

Kaksi tutkimushanketta käyntiin

Yhteistyön tavoitteena on perinteisteisten korkeakouluyhteistyön muotojen ohella keskittyä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan alueisiin. Yhteistyö sai heti konkreettisen lähtölaukauksen, kun osapuolet käynnistivät kahden yhteisen tutkimushankkeen valmistelun. Näissä terveysteknologiaan liittyvissä hankkeissa yhdistyvät KyAMK:n terveysalan osaaminen ja molempien korkeakoulujen insinööritieteet tietotekniikan, mittaustekniikan ja elektroniikan alalta. Hankkeiden rahoituksessa pyritään hyödyntämään EU:n FP7- ja myöhemmin avautuvaa Horizon 2020 -tutkimusohjelmaa sekä Tekesin rahoitusmahdollisuuksia.

Yhteistyön toteuttamiseen osallistuu myös BIC Kymi ry. Tavoitteena on kehittää muun muassa yrityshautomotoiminnan osa-aluetta ITMO:n kanssa.

Taustatietoa ITMO:sta

ITMO on yksi Venäjän tutkimusyliopistoista ja on erityisen vahva tietotekniikan alalla. Yliopiston opiskelijat ovat voittaneet jo useamman kerran maailmanlaajuisen ohjelmointiin liittyvän kilpailun.

 ITMO:ssa on reilut 9 000 tutkinto-opiskelijaa ja yli 100 koulutusohjelmaa. Koulutusyksikköjä on 10. Lisätietoa ITMO:sta löytyy sivulta: http://en.ifmo.ru/.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Vararehtori Mirja Toikka, p. 044 702 8372
TKI-asiantuntija Kari Kokkonen, p. 044 702 8230

Kuvat ja kuvatekstit

http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/ITMO/

Kuvat: allekirjoitus_Toikka_Toivonen_27092012, allekirjoitus_Toikka_Toivonen2_27092012 sekä kattely_Toikka_Toivonen2_27092012

Vararehtori Nikolai R. Toivonen ITMO:sta ja vararehtori Mirja Toikka KyAMK:sta allekirjoittivat TKI-toimintaan keskittyvän yhteistyösopimuksen Pietarissa.

Kuvat: Kokkonen_Toikka_Toivonen_Pikkulov_27092012 sekä Toikka Toivonen_Kokkonen_Janikova_Pikkulov_27092012

Vararehtorit Mirja Toikka KyAMK:sta ja Nikolai R. Toivonen ITMO:sta allekirjoittivat yhteistyösopimuksen 27.9.2012 Pietarissa, Lenexpossa pidetyn innovaatiofoorumin yhteydessä. Mukana allekirjoitustilaisuudessa olivat TKI-asiantuntija Kari Kokkonen KyAMK:sta sekä strategisen kehittämisyksikön johtaja Aleksandr Bikkulov ja projektikeskuksen johtaja Nina Yanykina ITMO:sta.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs