Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyamk ja ammattioppilaitokset tiivistävät opintoyhteistyötä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk ja ammattioppilaitokset tiivistävät opintoyhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2014 klo 12:14
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja Kouvolan seudun ammattiopiston yhteisen Intoverkko-hankkeen pohjalta syntynyt ammattikorkeakoulun ja ammattioppilaitosten välillä toteutettavia siltaopintoja koskevan sopimus allekirjoitettiin perjantaina 10.1.2014.

Siltaopintojen perusajatuksena on tuottaa ammattiopistolla opiskeleville opintojaksoja, jotka olisivat sellaisenaan hyväksiluettavia opiskelijan hakeutuessa jatkamaan opintojaan ammattikorkeakouluun.

Opintoyhteistyön tiivistämiseen tähtäävän sopimuksen allekirjoittavat rehtori Petteri Ikonen Kyamkista, rehtori Timo Olli KSAO:sta, vt. rehtori Sami Tikkanen Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta sekä rehtori Leena Kaivola Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksesta.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen tavoitteena on varmistaa koulujen johdon selkeä tuki tehtävälle kehitystyölle. Lisäksi sopimuksella pyritään varautumaan jo ennalta tulevan kehitystyön vaatimiin henkilöstöresursseihin. Tehdyn sopimuksen turvin kehitystyölle on helpompi tulevaisuudessa hakea ulkopuolista rahoitusta.

Apu päällekkäisyyksien poistamiseen

Siltaopintojen kehittämistä tukee myös se, että ammatillisen koulutuksen suosio on kasvanut ja suorittavan työn tekijöistä on pulaa. Koulutuksen päällekkäisyyksien poistaminen on ajankohtaista, jotta opiskelijat saataisiin nopeammin työelämään.

Intoverkko-hankkeessa on huomattu myös, että tarvetta on kehittää yhteistyötä toiseenkin suuntaan. Näin erityisesti käytännön osaamista vaativilta aloilta valmistuvat korkeakouluopiskelijat voisivat vahvistaa osaamistaan ammattiopiston osaamistarjonnalla.

Hallituksen 29.8.2013 laaditussa rakennepoliittisessa ohjelmassa talouden kasvuedellytysten vahvistamiseksi ja julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi laadittujen linjausten mukaan tarvitaan myös joustavaa siirtymistä toisen ja korkea-asteen välillä, halutaan ehkäistä opintojen keskeytystä ja nopeuttaa opintojen läpäisyä.

Kymenlaaksossa kiinnitetään erityistä huomiota koko maakunnan yhteiseen kehittämiseen myös elinkeinoelämän ja koulutuspolitiikan osalta.

Intoverkko-hanke

Intoverkko-projekti toteutetaan yhteistyöhankkeena Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja Kouvolan seudun ammattiopiston välillä. Kyamk toimii hankkeen hallinnoijana.

Rahoittajina ovat Euroopan sosiaalirahasto ja Kaakkois-Suomen ELY-Keskus.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Pasi Korhonen
Projektipäällikkö / Intoverkko
p. 044 702 8996
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kouvolan seudun ammattiopisto
Antti Hieta
Projektivastaava / Intoverkko
p. 0206156346
etunimi.sukunimi@ksao.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs