Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kuvataiteen opinnäytetyönäyttelyitä Vanhalla Suurtorilla ja Aboa Vetus & Ars Novassa 25.4.–25.5.

Turun ammattikorkeakoulu

Kuvataiteen opinnäytetyönäyttelyitä Vanhalla Suurtorilla ja Aboa Vetus & Ars Novassa 25.4.–25.5.

Kutsu.
Julkaistu: 17.04.2014 klo 15:45
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kevät on kuvataiteen aikaa Turun AMK:n Taideakatemiassa. Vanhan Suurtorin gallerioissa nähdään yhtä aikaa neljä Taideakatemian kuvataiteen opinnäytetyönäyttelyä. Samaan aikaan näyttelyitä on esillä myös Aboa Vetus & Ars Nova -museon Omatilassa sekä Valokuvakeskus Perissä.

Vanhan suurtorin näyttelyiden avajaisia vietetään torstaina 24.4. klo 17–19.

Aboa Vetus & Ars Novassa avajaiset ovat torstaina 24.4. klo 18–20.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Ida Sandberg: Karvapeitetarinoita

25.4.–25.5.
Brinkkalan Galleria (Vanha Suurtori 5, 20500 Turku)
avoinna: ti–pe 12–19, la su 11–17

Ida Sandbergin Karvapeitetarinoita käsittelee muuntautumista joksikin muuksi kuin mitä oikeasti on. Sandberg vertaa töissään ihmistä eläimeen, joka joutuu sopeutumaan tilanteisiin vaihtamalla väriä tai peittämällä kasvonsa tunnistamattomaksi. Näyttely koostuu öljyvärimaalauksista ja maalausinstallaatiosta mdf-levylle. Teoksissa ihmisen hahmo haihtuu hiljalleen pois.

Sandberg valmistuu tänä keväänä Taideakatemiasta pääaineenaan maalaus. Hän on opiskellut myös Itävallassa Kunstuniversität Linzissä maalausta kevään 2013. Karvapeitetarinoita on hänen toinen yksityisnäyttelynsä.

Lisätiedot:
Ida Sandberg
040 556 4089
ida.a.sandberg@gmail.com

 

Kristiina Mäenpää: Kahden Välissä

25.4.–25.5.
Galleria Berner (Vanha Suurtori 5, 20500 Turku)
Avoinna: ti–pe 12–19 ja la–su 11–17

Sekä valokuva- että videoteoksista muodostuva kokonaisuus käsittelee sukupuolinormeja ja niiden ahtautta ulkopuolelta tulevien odotusten ja paineiden näkökulmasta. Ympäristö, jossa kaikki vaikuttaa olevan sukupuolitettua vaatteista harrastuksiin ja väreihin asti, tuntuu järjestelmällisesti pakottavan asettumaan valmiiseen muottiin. Kristiina Mäenpään teosten pääteemana on pakotteen aiheuttama henkinen kipu.

Kahden välissä -näyttely pohjautuu samannimiseen kirjalliseen opinnäytetyöhön, jossa Mäenpää pohtii valokuvallisen representaation vaikutusta mielikuviimme sukupuolesta sekä erilaisia mahdollisuuksia sisällyttää normikritiikki omiin teoksiin. Videoperformanssissa An Attempt to Adapt pelkistäminen kiteytyy pyrkimykseen mukautua ympäristöä vastaavaksi. A Bad Habit -teos toimii samaan tapaan mutta päinvastoin: performanssissa Mäenpää yrittää poistaa kynsistään punaista lakkaa, joka edustaa kärjistettyä feminiinisyyden symbolia. Näiden yritysten onnistuminen jää katsojan tulkinnan varaan.

Lisätiedot:
Kristiina Mäenpää
kristiina.maenpaa@students.turkuamk.fi

 

Juha Kärki: Tunteen estetiikka


25.4.–25.5.
Vanhan Raatihuoneen Galleria (Vanha Suurtori 5, 20500 Turku)
avoinna: ti–pe 12–19, la–su 11–17

Juha Kärki käsittelee näyttelyssään tunteisiin ja tunteen kokemiseen liittyviä asioita. Kärki Lähestyy aihetta monelta kantilta ja sen vuoksi näyttelyn teoksetkin on toteutettu eri tavoin ja tekniikoin. Tunteen estetiikka on teos joka tunteilee, ja jonka äärellä saa tunteilla avoimesti ja rehellisesti.

Näyttely on kokonaistaideteos, joka koostuu maalauksista ja veistoksista. Teoksissaan Kärki kuvaa arkisia ja tavallisiakin tunteen ilmenemisen hetkiä ja muotoja, joita ovat erilaiset eleet, teot ja tilanteet. Toiset asioista ovat omakohtaisesti koettuja, mutta samalla yleismaailmallisia. Kokonaisuuteen kuuluu syötävän herkulliset, värikkäästi maalatut lääkeveistokset, jotka puhuvat siitä, kuinka tunteisiimme ja niiden kokemiseen voidaan vaikuttaa keinotekoisesti.

Lisätiedot:
Juha Kärki
puh: 050 5375537
juhapkarki@gmail.com
www.juhapkarki.wordpress.com

 

Stefanel Oey: Kertalippu

25.4.–25.5.
Ullakkogalleria (Vanha Suurtori 3, 20500 Turku)
avoinna: ti–pe 12–19, la–su 11–17

Interaktiivin installaatio.

 

Raisa Marja Suksi: Samankaltaisuuden tyynyt

25.4.–18.5.
Aboa Vetus & Ars Nova, Omatila (Itäinen Rantakatu 4–6, 20700 Turku)
avoinna joka päivä 11–19

Samankaltaisuuden tyynyt on Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvan Raisa Marja Suksin taiteellinen opinnäytetyönäyttely. Romanttiset pilvimaalaukset ja valokuvista leikatut paperinukkemaiset figuurit rakentuvat Omatilaan hienovireisen surrealistiseksi maalausinstallaatioksi.

Näyttelyn teosten taustalla ovat taiteilijan pohdinnat minuuden muodostumisesta: mukaudumme kuin puut metsään, mutta rakentuakseen minuus tarvitsee tilaa hengittää. Antaako arkipäiväinen ympäristömme meille tuota tilaa? Entä jos tuo minuus on aivan erityisen herkkä?

www.raisamarja.wordpress.com

 

 

Lisää kevään opinnäytetyönäyttelyitä löydät Turun AMK:n tapahtumakalenterista:
http://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/122/taideakatemiasta-valmistuvien-kuvataiteilijoiden-nayttelyt/

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs