Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kuusiviikkoiset yt-neuvottelut päättyivät

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kuusiviikkoiset yt-neuvottelut päättyivät

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2013 klo 12:05
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun yt-neuvottelut päättyivät tiistaina 29.10.2013. Kyseessä olivat 12.9.2013 alkaneet ns. 6-viikkoiset neuvottelut, jotka koskivat Kyamkin muuta kuin opetushenkilöstöä. Neuvottelujen perusteena olivat tuotannollis-taloudelliset syyt, jotka johtuivat mm. opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahaleikkauksista ja töiden uudelleen järjestelyistä eri yksiköissä. Neuvottelujen kohteena oli myös Jylpyn toimipisteestä luopuminen.

OKM:n uudistaa ammattikorkeakoulujen rahoitusta ja hallintoa koskevaa lainsäädäntöä. Kymenlaakson ammattikorkeakouluun säästötavoitteet vaikuttavat siten, että tulorahoitusta leikataan kokonaisuudessaan viisi miljoonaa euroa vuodesta 2012 vuoteen 2017. OKM on tarkentanut aiempaa arviotaan perusrahoituksen korkeakoulukohtaisesta kehityksestä uusimmilla saatavissa olevilla tilastotiedoilla. Näiden linjausten vuoksi Kymenlaakson ammattikorkeakoululta leikataan vielä 500 000 euroa lisää vuodelta 2014.

Osana alkuvuodesta 2013 toteutettua organisaatiouudistusta myös muita toimintoja kuin opetusta on pyritty tiivistämään ja tehostamaan mm. töiden uudelleen järjestelyillä ja organisatorisilla ratkaisuilla. Kohteena ovat olleet mm. lisä- ja täydennyskoulutus, erilaiset assistentti-palvelut ja tukipalveluiden yhteiset tehtävät.

Työnantajan tavoitteena on saavuttaa taloudelliset säästöt ja toiminnan tehostaminen mahdollisimman pitkälle töiden uudelleen järjestelyillä sekä ns. luonnollisen poistuman keinoin kuten eläköitymisen avulla. Irtisanomisilta ei kuitenkaan kokonaan vältytä. Vähennystarve koskee noin 10 henkilöä. Neuvottelujen alkaessa niiden arvioitiin koskevan noin 20 henkilöä. Työnantaja valmistelee konkreettiset päätökset seuraavan kahden viikon kuluessa.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
rehtori Petteri Ikonen
p. 044 702 8200

Tiedote 12.9.2013, Kyamk käynnisti uudet yt-neuvottelut
http://www.kyamk.fi/Ajankohtaista/Mediatiedotteet/?news_id=908&start=20

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs