Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kutsu tiedotustilaisuuteen: MAMK Oy:n hallitus käsittelee aloituspaikkavähennyksiä ma 2.4.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kutsu tiedotustilaisuuteen: MAMK Oy:n hallitus käsittelee aloituspaikkavähennyksiä ma 2.4.

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2012 klo 16:08
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Opetus- ja kulttuuriministeriö antoi päätökset ammattikorkeakouluille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut ammattikorkeakouluille päätökset koulutusohjelmien leikkauksista. Mikkelin ammattikorkeakoulun osalta aloituspaikkoja vähennetään 75, eli ministeriön alkuperäisen ehdotuksen verran. Ministeriö on antanut päätöksen koulutusalatasolla, mutta ei ota kantaa yksittäisiin koulutusohjelmiin. Tämä tarkoittaa, että ammattikorkeakoulut voivat itse päättää miten koulutusalalle jäävät aloituspaikat jaetaan koulutusohjelmien kesken.

Ministeriön päätös merkitsee kulttuurituotannon koulutuksen osalta kuitenkin koulutuksen lopettamista, sillä kaikki MAMKin kulttuurialan aloituspaikat leikattiin pois. Samoin ministeriön päätöksestä on selvästi tulkittavissa että metsäalan koulutusta on mahdollista jatkaa siirtämällä koulutus Pieksämäeltä Mikkeliin.

Maanantaina kokoontuva ammattikorkeakoulun osakeyhtiön hallitus käsittelee aloituspaikkavähennyksiä kokouksessaan.

MAMK itse esitti ministeriölle aloituspaikkojen leikkauksia siten, että MAMK luopuisi auto- ja kuljetustekniikan koulutuksesta, sekä supistaisi kulttuurituotannon koulutusta viidellä sekä ympäristötekniikan koulutusta viidellä aloituspaikalla. Lisäksi MAMK esitti, ministeriön oman esityksen mukaisesti, materiaalitekniikan, liiketalouden sekä kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutuksen aloituspaikkojen kasvattamista. Jo aiemmin on MAMKissa tehty päätös siirtää metsäalan koulutus Pieksämäen yksiköstä Mikkelin kampukselle. Muutokset yhteen laskettuna MAMKin esityksen nettovaikutus olisi ollut -30 aloituspaikkaa.

Nyt tehdyt päätökset eivät vaikuta käynnissä olevaan yhteishakuun.

Ministeriön päätökset ammattikorkeakouluille löytyvät: http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2012/03/AMK_aloituspaikkavahennykset.html

Aloittain muutokset vuodelle 2013:

- liiketalous +10

- tekniikka -45

- sosiaali- ja terveysala +/-0

- matkailu-, ravitsemis- ja talousala -10

- luonnonvara-ala -5 (metsätalous)

- luonnontiede +/-0

- kulttuuriala  -35 (kulttuurituotanto)

- humanistinen ja kasvatus+10 (kansalaistoiminta ja nuorisotyö)

-----------------------------------------

- Yhteensä -75 aloituspaikkaa

 

 

Tiedotustilaisuus ma 2.4. klo 12

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus on koolla maanantaina 2.4. ja käsittelee kokouksessa aloituspaikkavähennyksiä. Kokouksen jälkeen järjestetään mediatilaisuus, jossa paikalla ovat rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen sekä hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko. Tilaisuus alkaa klo 12 rehtori Saastamoisen huoneessa, Tarkk'ampujankuja 1 (Hallintopalvelukeskuksen alakerta).

 

Lisätietoja:

rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko, 0400 143 661

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs