Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kutsu tiedeviestinnän konferenssiin Heurekassa 24.10.2014

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Kutsu tiedeviestinnän konferenssiin Heurekassa 24.10.2014

Kutsu.
Julkaistu: 20.10.2014 klo 09:59
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedeviestinnän ensimmäinen kansallinen konferenssi Älyn hyvä kaupunki pohtii tiedeviestinnän roolia ihmisten, älykkäiden koneiden, toimintaprosessien ja ympäristön vuorovaikutuksessa. Konferenssin ohjelma koostuu kolmesta osiosta. Tapahtuman aloittaa düsseldorfilaisen kouluttaja-muusikko Michael Bradken esitys kaupungin äänistä.

Englanninkielisessä sessiossa paneudutaan tieteen rooliin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Puhujia ovat Yhdysvaltain ulkoministerin tiede- ja teknologianeuvonantaja Frances A. Colón, Trenton yliopiston tieteen sosiologian professori Massimiano Bucchi ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Tieteen, teknologian ja yhteiskunnan tavoitteet ja keinot kohtaavat kiinnostavalla tavalla älykkään kaupungin konseptissa, johon tutustutaan Heurekan Älykäs kaupunki -näyttelyssä elämysjohtaja Mikko Myllykosken ja ITS Finlandin toiminnanjohtaja Sampo Hietasen johdolla. Älykäs kaupunki -näyttely kertoo siitä, kuinka tieto- ja viestintätekniikkaa hyödynnetään esimerkiksi liikenteen, turvallisuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa. Kaupunkiympäristöön sulautuva jokapaikan tietotekniikka, avoimet tietolähteet ja kaupunkilaisten osallistaminen kaupungin kehitykseen ovat keskeisiä älykkään kaupungin ominaisuuksia.

Konferenssin kolmas sessio tarkastelee päivän teemoja tiedeviestinnän näkökulmista. Puheenjohtajana on FT, toimittaja Ulla Järvi ja keskustelijoina erikoistutkija Minna Ruckenstein Kuluttajantutkimuskeskuksesta sekä viestinnän professorit Erkki Karvonen Oulun yliopistosta ja Esa Väliverronen Helsingin yliopistosta.

Suomen tiedetoimittajain liitto ry järjestää konferenssin yhteistyössä Heurekan, Helsingin yliopiston, Suomen Akatemian ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan kanssa.

Konferenssi on tarkoitettu tiedeviestinnän ammattilaisille ja muille tiedeviestinnästä kiinnostuneille. Ilmoittautuminen viimeistään 21.10.2014.
Ohjelma ja ilmoittautuminen:
http://www.tiedetoimittajat.fi/foorumit/aihe/tiedeviestinnan-konferenssi-24-10-2014/

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs