Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kutsu: Tämä toimii! - Alakoululaiset valloittavat TAMKin liikkuvilla leluilla 12.3.

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kutsu: Tämä toimii! - Alakoululaiset valloittavat TAMKin liikkuvilla leluilla 12.3.

Kutsu.
Julkaistu: 07.03.2014 klo 10:19
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tervetuloa valtakunnallisen Tämä toimii! -teknologiakilpailun aluetapahtumaan keskiviikkona 12.3.2014 klo 10 - 14.00 Tampereen ammattikorkeakoululle.                                      

Eri puolilla Suomea lähes 6000 alakoululaista on yhdistänyt eri oppiaineiden tietoja ja taitoja luovasti tuottaen yli 1400 liikkuvaa ja leikittävää lelua, niille mainokset ja prosessista kertovat päiväkirjat. Alueellisessa Tämä toimii! -tapahtumassa riittää ihmeteltävää: miten alakoululaiset saavatkaan aikaan samoista materiaaleista niin erilaisia ja luovia ratkaisuja! Alakoululaisilla on kyky nähdä asioita eri tavoin ja ratkaista haasteet ennakkoluulottomasti.

Tampereen alueellinen Tämä toimii! -tapahtuma

TAMKin järjestämään tapahtumaan osallistuu noin 30 Tämä toimii! -edustusryhmää Pirkanmaan alueelta. Tapahtumapäivän aikana eri koulujen Tämä toimii! -ryhmät esittelevät tuotoksensa tuomaristolle ja toisilleen. Liikkuvien lelujen, mainosten ja päiväkirjojen arvioinnin lisäksi ohjelmassa on koululaisille ja heidän opettajilleen mukavaa tekemistä ja tutustumista.

Tämä toimii! -prosessi kouluissa

Tämä toimii! -prosessi on toimintamalli opettajille Ihminen ja teknologia -aihekokonaisuuden toteuttamiseen ja oppilaille aito innovaatioprosessi.

Tämä toimii! -teknologiakilpailuun ilmoitti luokkansa viime syksynä reilusti yli 200 4.-6.-luokan opettajaa. Vuoden alussa Tampereen LUMATE-keskus toimitti kouluille materiaalipaketit liikkuvan lelun tekemiseksi.

Tämä toimii! -ryhmillä oli 5 viikkoa aikaa eri oppitunneilla teknologian opetuksen puitteissa toteuttaa ideansa ja valmistaa tuotoksensa. Sen jälkeen on valittu koulun edustusryhmä alueelliseen Tämä toimii! -tapahtumaan, joita järjestetään 5 paikkakunnalla: Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

Kustakin aluekilpailusta valitaan kolme ryhmää valtakunnalliseen loppuhuipentumaan, joka järjestetään Helsingissä 6.5. yhteistyössä Tekniikan Akatemia -säätiön kanssa.

Lisätietoja Tämä toimii! -teknologiakilpailusta myös www.lumate.fi/tamatoimii

Liitteet         

Tämä toimii! -tapahtumapäivän ohjelma

Tämä toimii! -esite

Lisätietoja: tieto- ja viestintätekniikan koulutuspäällikkö Ari Rantala, TAMK, p. 040 726 1284

   

 

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs