Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kutsu: SYL julkaisee koulutuksen kaupallistumista ja kansainvälistymistä käsittelevän artikkelikokoelman - julkaisutilaisuus tiistaina 16.4. klo 15.00

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Kutsu: SYL julkaisee koulutuksen kaupallistumista ja kansainvälistymistä käsittelevän artikkelikokoelman - julkaisutilaisuus tiistaina 16.4. klo 15.00

Kutsu.
Julkaistu: 11.04.2013 klo 16:13
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Kutsu 11.4.2013

Tervetuloa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) teettämän ja KTM Juuso Leivosen ja FM Juhana Harjun toimittaman koulutuksen kaupallistumista ja kansainvälistymistä käsittelevän artikkelikokoelman julkaisutilaisuuteen tiistaina 16. huhtikuuta klo 15.00 alkaen. Tilaisuus järjestetään SYL:n toimistolla Kampissa (Lapinrinne 2, Helsinki).

Artikkelikokoelmassa ”Tiedosta kauppatavaraa? – Näkökulmia koulutuksen kaupallistumiseen ja kansainvälistymiseen” tarkastellaan yliopistokoulutusta sosiaalisen, taloudellisen ja kansainvälisyyden perspektiiveistä. Asiantuntijoiden pohdintojen fokuksessa ovat erityisesti lukukausimaksut, koulutusvienti ja koulutuksen käsitteellistyminen.

Julkaisutilaisuudessa ovat paikalla sekä teoksen toimittajat että artikkelien kirjoittajia. Tilaisuuden yhteydessä on myös paneelikeskustelu, jonka aiheena on koulutuksen kaupallistumisen tulevaisuus.

Aika: tiistaina 16.4. klo 15.00

Paikka: SYL:n keskustoimisto, Lapinrinne 2, Helsinki

Ohjelma

15.00 Kahvitarjoilu

15.15 Juuso Leivonen & Juhana Harju, teoksen toimittajien avaussanat

15.30 Jari Kaivo-oja: Maksuton yliopistokoulutus – riippakivi vai kansantaloudellinen menestystekijä?

15.50 Laura Vanhanen: Kompleksinen ja kiistelty kansainvälistymisen eetos

16.10 Paneelikeskustelu: Koulutuksen kaupallistumisen tulevaisuus. Paneelin vetäjänä toimii CEO Jussi Rauvola (CEO, Unidea, Taideyliopiston hallituksen jäsen).

Paneeli päättyy klo 17.00. Sen jälkeen on vielä mahdollista jatkaa vapaamuotoista keskustelua klo 18.00 saakka.

Jo eilen keskiviikkona 10.4. julkaistiin SYL:n verkkosivuilla maistiaisiksi blogikirjoitus yhdestä artikkelikokoelman aiheista. Hanna Norin kirjoituksen "Onko kaikilla varaa opiskella tulevaisuuden yliopistossa?" voi lukea osoitteessa: http://bit.ly/YNinsz.

Otamme mielellämme vastaan ilmoittautumisenne tilaisuuteen, jotta osaamme varata riittävästi tarjoilua. Tilaisuuteen tulostaan voi laittaa viestin osoitteeseen: ilmoittautuminen@syl.fi.

 
Lämpimästi tervetuloa!

Marina Lampinen, puheenjohtaja

Lisätietoja:
SYL:n koulutuspoliittinen sihteeri Jarmo Kallunki, p. 041 515 2230, jarmo.kallunki@syl.fi

Tiedosta kauppatavaraa? – Näkökulmia koulutuksen kaupallistumiseen ja kansainvälistymiseen  teoksen artikkelien otsikot:

1. Hanna Nori: Korkeakoulutuksen kaupallistumisen seuraukset - vaikuttaako maksullinen koulutus eri sosiaaliryhmien osallistumiseen?*

2. Teemu Haukioja, Ari Karppinen & Jari Kaivo-oja: Maksuton yliopistokoulutus - riippakivi vai kansantaloudellinen menestystekijä?

3. Laura Vanhanen: Kompleksinen ja kiistelty kansainvälistymisen eetos

4. Henni Saarela: Internationalisation in Higher Education - Losing its "True North"?

5. Mikko A. Niemelä: Tiedon ja oppimisen tavaramuotoistumisesta tieteen yhtenäisyyteen
 

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs