Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kutsu seinämaalauksen julkistamistilaisuuteen

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu seinämaalauksen julkistamistilaisuuteen

Kutsu.
Julkaistu: 24.04.2015 klo 09:19
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu medialle.

Tilaisuus: Seinämaalauksen julkistamistilaisuus
Aika: tiistai 28.4.2015 klo 14.30
Paikka: Olarin koulu, Olarinniityntie 4, 02210 Espoo

EMMA - Espoon modernin taiteen museon ja koulun yhteistyö synnytti seinämaalauksen Olarin koulun ja lukion ruokalaan, joka julkistetaan 28.4. klo 14.30 Olarin koululla.

7-luokkalaisten maalaamista 90 diskoeläimestä koostuva seinämaalaus on valmistunut ruokalaan pitkän oppimisprosessin tuloksena. Syksyn 2014 ja alkukevään 2015 ajan 7-luokkalaiset ovat tutkineet kuvataidetunneilla värejä ja muotoja, katsomista ja optisia ilmiöitä.

Oppimisprosessin lähtökohtana on ollut Victor Vasarely / Optisia maalauksia -näyttely, joka oli EMMAssa esillä 8.10.2014 - 11.1.2015. Projektissa mukana olleet oppilaat vierailivat museossa jo näyttelyn rakennusvaiheessa sekä sen avauduttua opastetulla kierroksella.

Kuvataidetunnin pohdinnat ja havainnot ovat olleet pohjana värejä ja muotoja toistavan, jokaisen oppilaan henkilökohtaisen diskoeläimen syntyyn. Eläimet ikuistettiin ruokalan seinään ja ne muodostavat kokonaisuuden, joka on harmoniassa seinämaalauksen yläpuolella olevan, kuvataiteilija Risto Suomen jänisaiheisen, 12 valittua -nimisen grafiikantyön kanssa.

7-luokkalaiset ja EMMAn edustaja, vastaava museolehtori Reetta Kalajo, ovat pitäneet oppimisprosessista blogia EMMAn sivuilla: http://www.emma.museum/taidemuseokoulublog.

Mukana ovat olleet kaikki koulun 7-luokkalaiset kuvataideopettaja Sanna Ropposen ja Mari Auvinen-Lenton johdolla.

Lisätietoja:

Kuvataideopettaja Mari Auvinen-Lento
mari.auvinen-lento@espoo.fi  p. 050 327 2098

Vastaava museolehtori Reetta Kalajo
Reetta.kalajo@espoo.fi p. 043 824 5101 

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs