Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KUTSU: Savirappauksen Northern Clay Plaster Project, NCPP -koulutusaineistoprojektin tiedotuskahvit

TTS Työtehoseura

KUTSU: Savirappauksen Northern Clay Plaster Project, NCPP -koulutusaineistoprojektin tiedotuskahvit

Kutsu.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 10:17
Julkaisija: TTS Työtehoseura

ti 9.12.2014 klo 12 ja loppuseminaari klo 13–

Teatteri Toivon tiloissa, Telakkakatu 6, Helsinki


Savirappauksen koulutusaineisto tuodaan EU:n Leonardo Innovaationsiirtoprojektissa Eestiin, Ruotsiin ja Suomeen ammatti- ja yliopistokäyttöön. Aineisto on koottu Keski-Euroopassa Clay Plaster -hankkeessa, ja NCPP-hankkeessa käännetty viron, ruotsin ja suomen kielelle sekä sovellettu pohjoiseen ilmastoon ja rakennusperinteisiin. Hankepartnereita ovat:
-    F.A.L. e.V.:n European School of Earthbuilding, Kansainvälisen savirakentamisen koulutuskeskus, Saksa
-    Göteborgin yliopiston Hantverkslaboratoriet, Ruotsi
-    Eestin Maayliopisto, Maaseuturakentamisen laitos, Eesti
-    Saviukumaja OÜ, Eesti, savirakennustuotteiden valmistaja
-    Luonnonmukaisen Rakentamisen Keskus Luomura ry
-    TTS  Työtehoseura, hankkeen koordinoija

Medialle on ti 9.12. klo 12.00 alkaen tarjolla kahvit ja tietoa projektista Teatteri Toivon tiloissa, Telakkakatu 6, (sisäpiha), 00150 Helsinki.  Tiedotusvälineiden edustajat ovat aikataulunsa mukaan tervetulleita myös NCPP-loppuseminaariin klo 13.00…13.30 – 16.45.

Paikalla voi haastatella partnereiden asiantuntijoita, jotka kaikki puhuvat englantia, TTS:n rakennusalan kouluttajia ja opiskelijoita. Lisäksi Lydie Didier’iä Ranskasta tuo seminaariin CRAterren savirakentamisen yliopiston edustajana tietoa kansainvälisestä ekorakentamisen verkostosta ja mahdollisuuksista täydennyskoulutukseen eri puolilla Eurooppaa.

TTS:n talonrakennuksen eri kurssien aikuisopiskelijat tekevät tilaan opastettuina kolmikerrosrappauksen ruokolevyseinäkkeelle. Tällä viikolla levitettiin punainen pohjarappauslaasti. Ensi maanantaina tehdään ensimmäinen pintarappaus ja tiistaina toinen pintarappauskerros valkoista hienosavilaastia. Eri kerrokset jätetään hiukan näkyviin, jotta rappausjärjestelmä konkretisoituu.

NCPP-projektiaineiston valmistuessa Clay Plaster -aineisto on saatavana kolmentoista eri EU-maan kielellä ja koulutusta on seuraavissa maissa: Bulgaria, Iso-Britannia, Italia, Kreikka, Puola, Ranska, Saksa, Slovakia, Slovenia ja Tsekin tasavalta sekä 1.1.2015 alkaen Eesti, Ruotsi ja Suomi. Opintojaksojen tutkinnot noudattavat ammatillisen koulutuksen "European Credit System for Vocational Education and Training (ECVET)" ja "ECVET Earthbuilding" opintosuoritusten siirtojärjestelmää, joka taas mahdollistaa eurooppalaisen ammatillisen liikkuvuuden opiskelijoille ja työharjoittelijoille.

Savirappausseminaarin ohjelma liitteenä, samoin valokuva TTS:n talonrakennuksen savirappauksen pilottikurssilta joulukuussa 2013. Kuvateksti: Savirappauksen pilottikurssin rappausta esittelee kouluttaja Teemu Kuivalainen, Mestarinpuolikas Joensuusta.
Kuvaaja: Mikko Tuononen, Luomura ry.

Jos ehditte lehdistökahville tai/ja NCPP-seminaariin, toivomme ennakkoilmoittautumista ja annamme mielellämme lisätietoja:
projektipäällikkö Marja Salmenmäki, marja.salmenmaki@tts.fi, puh. 040 9005157
koulutusvastaava Timo Pitkänen, timo.pitkanen@tts.fi, puh. 050 3879 509

 

Liitetiedostot

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs