Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kutsu medialle: Vuoden Liikuntapaikka 2014 -palkinnon luovutus

Tampereen Messut

Kutsu medialle: Vuoden Liikuntapaikka 2014 -palkinnon luovutus

Kutsu.
Julkaistu: 15.05.2014 klo 18:28
Julkaisija: Tampereen Messut

Tilaisuus: Vuoden Liikuntapaikka 2014 -palkinnon luovutustilaisuus
Aika: tiistai 20.5.2014 klo 10.00–11.00
Paikka: Harjavallan liikunta- ja uimahalli (Yhdyskatu 2, 29200 Harjavalta)

Vuoden Liikuntapaikka 2014 -palkinto jaetaan tiistaina 20.5.2014 klo 10.00–11.00 Harjavallan liikunta- ja uimahallissa järjestettävässä tilaisuudessa. Vuoden Liikuntapaikka -palkinnon luovuttavat rakennusneuvos Risto Järvelä ja ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Vuoden Liikuntapaikka -kiertopalkinnon on lahjoittanut Tampereen Messut Oy, josta tilaisuudessa on paikalla Sportec-messujen projektipäällikkö Mikael Wänskä.

Ohjelma: Tutustumiskierros klo 10.00–10.30, Vuoden Liikuntapaikka 2014 -palkinnon luovutus klo 10.30–11.00. Kahvitarjoilu.


Vuoden Liikuntapaikka palkitaan nyt kymmenennen kerran

Vuoden Liikuntapaikan valitsevat vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön virkamiehet yhdessä aluehallintovirastojen liikuntatoimesta vastaavien viranhaltijoiden kanssa. Kohteet ovat valmistuneet tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin niiden käytöstä ja toiminnallisuudesta on ehditty saada kokemuksia.

Hankkeiden arvioinnin tausta-asiakirjana voidaan pitää vuonna 1998 valtioneuvostossa hyväksyttyä arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa, joka edellyttää, että julkinen ja valtion tukema rakentaminen ja ympäristön kehittäminen toimivat korkeatasoisena esimerkkinä kaikelle rakentamiselle maassamme.

Vuoden Liikuntapaikka -palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta. Palkinto on myös tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle.

Palkinto jaetaan nyt kymmenettä kertaa. Ensi vuonna palkinto jaetaan perinteiseen tapaan liikuntapaikkojen ammattilaisille suunnatuilla Sportec-messuilla, jotka järjestetään 18.–19.3.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.  


Vuoden Liikuntapaikka -palkinnon saaneet kohteet:

  • Vuonna 2013 palkittiin Espoon Tapiolan urheilupuistossa sijaitseva Honkahalli, jonka Tapiolan Honka ry on rakennuttanut ensisijaisesti koripallojunioreiden harjoitushalliksi.

  • Vuonna 2012 palkittiin Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalli, jossa on osattu yhdistää toiminnallisesti koulujen tarpeet, koripallon korkeimman sarjatason ja muiden sisäpalloilulajien vaatimukset sekä kaupungin tarpeet liikuntahallista monitoimitilana.

  • Vuonna 2011 palkittiin uuden lajin harrastusolosuhdetarpeeseen vastaava, laadukas, monipuolinen ja innovatiivisesti toteutettu Oulun Hovinsuon skeittipuisto, joka on lajille ja sen harrastajille valtakunnallisestikin merkittävä kohde.

  • Vuonna 2010 palkittiin lähiliikuntapaikkasuunnitelman mukaisesti rakennettu monipuolinen ja laajoja käyttäjäryhmiä erinomaisesti palveleva Kuopion kaupungin lähiliikuntapaikkaverkosto.

  • Vuonna 2009 palkittiin hyvien liikenneyhteyksien äärellä sijaitseva ja helposti saavutettava Vantaan Energia Areena, joka tarjoaa monipuoliset, modernit ja toimivat olosuhteet sisällä tapahtuvalle liikunnalle ja kilpaurheilulle.

  • Vuonna 2008 palkittiin Lahden kaupungin koordinoima Ylimaakunnallinen ulkoilu- ja luontomatkailuhanke. Kolmen maakunnan alueelle toteutettu ulkoilureitti sisältää satoja kilometrejä melontareittejä, vaellus- ja luontomatkailureittejä ja pyöräilyreittejä sekä kymmeniä kilometrejä sauvakävelyreittejä.

  • Vuonna 2007 palkittiin sijainniltaan keskeisenä hyvin saavutettava, tarjonnaltaan monipuolinen, laajoille käyttäjäryhmille soveltuva kuntoliikuntapaikka Ylöjärven Liikuntakeskus.

  • Vuonna 2006 palkittiin sijainniltaan erinomainen, maisemaansa hyvin istutettu ja toiminnallisesti monipuolinen pienen kunnan lähiliikuntapaikka, Kemiön Amospuisto.

  • Vuonna 2005 palkittiin suuri, rakennusteknisesti vaativa ja toiminnallisesti monipuolinen kohde Joensuu Areena.

ILMOITTAUTUMINEN:
Toivomme median edustajien ilmoittautuvan tilaisuuteen viimeistään maanantaina 19.5.2014 sähköpostitse osoitteeseen tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi. Tervetuloa!


Lisätiedot:

Tampereen Messut Oy, Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö,
p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Risto Järvelä, rakennusneuvos,
p. 0400 915 999, risto.jarvela(a)minedu.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs